Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la part devantera d'un cotxe circulant per una carretera amb boira

Així pots evitar que se t'entelin els cristalls del cotxe a l'hivern: no falla

Hi ha dos productes que us ajudaran a acabar amb aquest problema

Si ets conductor, aquest truc et canviarà la vida. T'expliquem la solució definitiva per evitar que s'entelin els vidres del cotxe a l'hivern. Només cal disposar de dos productes d'higiene corporal molt comuns.

Tot i que aquest any arriba més tard que d'hora, finalment es pot dir que el fred s'ha instal·lat en alguns punts del territori espanyol. Les baixes temperatures s'han començat a notar a tot arreu. Sobretot durant les primeres i últimes hores del dia, quan el sol no és present i el clima es torna més gèlid i humit.

Cal tenir en compte que les persones no són les úniques que tenen els efectes del fred. Els vehicles també pateixen conseqüències a causa dels canvis de temperatura. Tot i que puguin semblar insignificants, algunes d'aquestes traves suposen grans inconvenients per a la conducció.

Els vidres entelats: l'enemic dels conductors a l'hivern

Un dels problemes més freqüents a l'hivern té a veure amb els vidres dels cotxes. Quan arriba el fred, els vidres tendeixen a entelar-se amb molta facilitat i es converteixen en un molest problema.

Cotxe dia plujós
A l'hivern, els vidres del cotxe solen entelar-se amb facilitat | Getty Images

En aquests casos, obrir el ventilador d'aire del vehicle es converteix en la solució que fan servir la majoria de conductors. Això no obstant, aquest remei pot trigar una bona estona a fer efecte i no resulta ser la millor opció per als impacients.

I és que, de vegades, anar amb presses pot fer que els usuaris no esperin que el vidre estigui totalment exercit per iniciar la conducció. Agafar el cotxe sense tenir una visió correcta pot posar en perill la seguretat al volant i augmentar el risc de patir un accident.

Has de saber que hi ha la solució definitiva per acabar amb aquesta situació. Utilitzant dos productes d'higiene corporal pots aconseguir que el vidre del teu cotxe deixi d'entelar-se.

Per què es produeix aquest fenomen?

Durant l'hivern, els vidres i finestres dels vehicles solen entelar-se freqüentment. Això és degut a la condensació a l'interior del cotxe. El fenomen es produeix quan es barregen l'aire calent i humit amb la temperatura freda de la superfície dels vidres. L'aire tancat dins del vehicle, tendeix a evaporar-se als vidres, produint una mena de capa líquida que els entela.

Condensació d'un vidre
La condensació a l'aire és la culpable dels vidres entelats | Getty Images

Els productes infal·libles perquè no s'entelin els vidres

Si estàs cansat que se t'entelin els vidres del cotxe, aquest senzill truc és per a tu. Hi ha dos productes molt comuns que pots fer servir per prevenir aquest fenomen produït per la condensació i les baixes temperatures. Aquests són l'escuma dʻafaitar i les bosses antihumitat.

1. Escuma d'afaitar

Un dels millors remeis per posar fi al problema és l'escuma d'afaitar. La manera més òptima de fer-lo servir és amb l'ajuda d'un drap de roba. Pots agafar el drap, afegir-hi el producte i passar-lo per la part interior dels vidres fent moviments circulars.

D'aquesta manera, es crearà una mena de recobriment que repel·larà el líquid provocat per la condensació. Però, potser després d'aplicar el producte la superfície quedi bruta. Per solucionar-ho, haureu d'agafar un drap sense fer servir i netejar el vidre fins que no hi hagi rastre de l'escuma.

2. Bosses antihumitat

Si no vols fer servir escuma d'afaitar, has de saber que tens una segona opció. L'ús de les bosses antihumitat també evitarà que els vidres del cotxe s'entelin.

Tal com indica el seu nom, es tracta d'uns coixinets que absorbeixen la humitat i prevenen la condensació. Perquè siguin efectives, les pots col·locar per diferents llocs dins del vehicle.