Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge dels dos gossos atrapats a La Palma i la pancarta que van penjar els rescatadors quan els van salvar

Així van rescatar els gossos de La Palma: qui és el misteriós 'Equipo A'

Surt a la llum com es va dur a terme el rescat dels gossos atrapats a La Palma

En molt poc temps, tot ha canviat en relació amb el rescat dels llebrers que van quedar atrapats per la lava a l'illa de La Palma. Aquests gossos portaven feia gairebé quatre setmanes que estaven aïllats a causa de l'erupció del Cumpre Vieja, que no els permetia sortir ni ser rescatats.

Quan una empresa de drons ho tenia tot a punt per a l'operació de rescat i l'expectació era màxima, els animals ja no hi eren. I és que diversos veïns, que es fan dir 'Equipo A', els havien tret d'allà sense que ningú se n'adonés.

Era un lloc que tenia l'accés prohibit. Així ho ha publicat el diari 'As' després de parlar amb fonts properes als rescatadors.

Així es va produir el rescat dels gossos atrapats a La Palma

Aquests veïns van rescatar els gossos després de localitzar-los a l'estany buit de Todoque que va ser casa seva durant un mes. «Puc confirmar que els gossos estan molt bé. En van trobar cinc. L'altre havia mort», afirma un testimoni.

Imatge dels gossos
Els dos gossos atrapats a La Palma abans de ser rescatats | cedida

Els integrants d'aquest 'Equipo A' van entrar a la zona gràcies a la primera colada del volcà, situada a l'extrem sud. I és que van travessar aquest lloc tan inhòspit fent servir una càmera tèrmica, però sabien que el risc era molt alt.

El cas és que tot i que havien passat diverses setmanes des que la lava del volcà es va acumular allà, el nou sòl pot cedir i alliberar gasos tòxics que poden resultar mortals. «Anaven mirant quines zones estaven més fredes i quines zones més calentes», explica aquesta font.

El grup va decidir no explicar-ho a ningú, ja que saltar-se aquesta zona perimetrada podria comportar sancions.

«El rescat és real. Hi ha indicis de qui va poder ser, però en saltar-se la zona perimetrada s'arrisquen a una multa... Si no és per la gent...», assegura una altra persona que tampoc vol revelar la seva identitat.

«Els gossos fa diversos dies que són fora»

«Que els han rescatat és un fet. Que s'han ficat a la zona d'exclusió, també», explica una tercera font consultada per 'As'.

Les informacions sobre la localització dels gossos i un teòric rescat van començar a circular des de dimecres passat. L'empresa de drons Aerocámaras confirmava amb una imatge aèria el rastre de diverses empremtes humanes al lloc on abans hi havia els gossos.

Colada de lava desbordant el con principal de l'volcà de la Palma
Colada de lava desbordant el con principal del volcà de La Palma | Involcan

«Algú hi va entrar. Hi ha un vídeo d'una pancarta que es va fer fa uns dies. Els fa diversos dies que són fora», explica un portaveu de l'empresa.

Les dues empreses que els donaven aigua i menjar, també amb drons (TICOM Solucions SL i Volcanic Life) van verificar que no hi havia ni rastre dels gossos des de feia quatre dies.

«Primer va ser el rescat. La pancarta reivindicativa es va col·locar després», revelen persones pròximes al grup de rescatadors. El que encara es desconeix és on són ara els gossos.

«Força, La Palma. Els gossos estan bé. 'Equipo A'»

«Força, La Palma. Els gossos estan bé. 'Equipo A'», deia el missatge al llençol blanc amb lletres en vermell col·locat al lloc on els gossos es van refugiar. Aquest vídeo, en el qual se sent el popular tema de la sèrie dels vuitanta 'El equipo A', mostra diversos plans de la pancarta i s'ha fet viral a les xarxes socials.

Tot i l'èxit d'aquest rescat tan complicat, la situació dels veïns de La Laguna segueix sent molt alarmant. La lava ja amenaça el municipi de Tazacorte, i en les properes hores hi podria haver més avisos de confinament en aquesta zona.