Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca de tardor al Moianès

Tardor en estat pur amb massa fred de nit, però cap de setmana de calma

Les TºC seran força baixes per l’època a primeres hores, però els migdies seran agradables amb fort contrast tèrmic. Sol arreu amb algun canvi diumenge

El temps ha fet per fi un canvi definitiu cap a la tardor i l’ambient ja ha estat més normal per l’època aquestes últimes hores. De fet, aquest cap de setmana seguirem amb aquesta tònica tardorenca, fins i tot amb més fresca dissabte. Atenció amb les nits, ja que farà més fred del que tocaria.

Això provocarà un fort contrasttèrmic que ens obligarà a abrigar-nos molt a primeres hores, fins i tot amb algunes glaçades. No obstant, al migdia ens sobraran força peces de roba amb ambient entre fresc i suau, compte amb els refredats. Tot plegat amb sol radiant per aprofitar, però la novetat és que diumenge arribaran alguns núvols i plugims locals al nord-est.

Dissabte 23 d’octubre

Pel que fa al dissabte, 23 d’octubre, ens llevarem amb força més fred arreu i ens haurem d’abrigar si matinem. S’esperen mínimes d’entre 4º i 9º a gran part de l’interior, al voltant o per sota dels 0º al Pirineu i només pel damunt dels 10º al litoral. Ambient d’avançada tardor amb glaçades a punts del Pirineu, Prepirineu i, puntualment, de l’interior.

Tot i algunes boires matinals, el sol serà el clar protagonista de la jornada arreu. Un dia radiant per aprofitar que farà que, al migdia, tinguem ambient entre fresc i suau. La majoria de màximes es mouran entre els 17º i 22º, però quedaran més curtes al Pirineu i altres zones elevades.

El vent de tramuntana seguirà bufant a l’Empordà, però anirà perdent força al llarg de la jornada. El mestral de primeres hores a l’Ebre acabarà desapareixent.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 24 d’octubre

La novetat en el temps de cara al diumenge, 24 d’octubre, serà que el vent girarà a gregal a l’Empordà i farà augmentar els núvols. Esperem un dia més rúfol o variable a moltes zones del nord-est, sobretot a la Costa Brava, on s’escaparan alguns plugims locals a la tarda.

Serà l’excepció d’una nova jornada radiant arreu del territori amb el permís d’algunes boires matinals. Tornarà a fer fred de nit i de dia pujaran una mica les màximes, excepte al nord-est on seguiran igual. Fort contrasttèrmic entre la matinada i el migdia en una jornada per aprofitar.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 d'octubre del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

De cara a la setmana vinent, seguirem amb aquesta dinàmica de fred de nit i fresca o suavitat al migdia. No es veuen pluges per enlloc i seguirem arrossegant la preocupant sequera d’aquest any. Els mapes no donen canvis en aquest sentit almenys fins ben entrat el mes de novembre.