Brian Ocampo, jugador del Cadis, amb la mà alçada

Així serà el nou VAR després de l'escàndol que es va viure al camp del Cadis

Demanen que s'implanti el mateix mecanisme que van fer servir durant la Supercopa

Després de l'escandalós gol clarament fora de joc vist al Cadis-Elx disputat el darrer dilluns a LaLiga, el Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) ha enviat un clar missatge a la competició. Errors colossals com aquests no es poden tornar a permetre.

Per això que el CTA, amb el suport de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), no pensa permetre que accions com la de l'Estadi Nuevo Mirandilla a Cadis es repeteixin.

Javier Tebas, el president de LaLiga, haurà de donar moltes explicacions. Si ja hi havia dubtes sobre l'efectivitat del videoarbitratge (VAR, per les seves sigles en anglès), la polèmica ha augmentat encara més després del gol de l'Elx en posició avançada.

La tecnologia d'ara no és suficient

El Cadis ha esclatat d'ira després de veure com un gol de l'Elx en clar fora de joc ha pujat al marcador. Se suposa que amb la tecnologia aquests errors arbitrals ja no existirien, però sembla que sí.

El president de LaLiga sap que ara té un greu problema, encara que el CTA li ha proposat una solució que s'hauria de plantejar amb deteniment. Creuen que a la competició cal més tecnologia.

Ara, la pilota és a la teulada de la Lliga Nacional de Futbol Professional (LNFP), que haurà de donar explicacions o fer alguna cosa. Al final, sembla que ningú està conforme amb el VAR i això que va venir per fer la feina més senzilla.

Un jugador de l'Elx i un del Cadis durant un partit de futbol
L'Elx va marcar un gol clarament en fora de joc i van dir que era vàlid. | Europa Press

La Supercopa: el clar exemple de l'efectivitat

Creuen que la millor opció per millorar i evitar així un altre fatídic episodi com el de dilluns és la implantació del fora de joc semiautomàtic que s'ha utilitzat a la Supercopa d'Espanya. Els resultats d'aquest mètode són més que bons.

Per això, el CTA ha publicat un comunicat en què reclama a LaLiga l'ús d'aquesta tecnologia. Asseguren que gràcies a ella s'evitarien errors colossals com el que es va veure a l'Estadi Nuevo Mirandilla. Així comença l'escrit:

«Acabar amb l'error humà no és possible, però sí que ho és al fora de joc si s'aplica l'eina del semiautomàtic. Per això, convidem la LNFP a implementar la tecnologia del fora de joc semiautomàtic després de l'experiència duta a terme per la RFEF a l'última Supercopa d'Espanya. Aquesta evita qualsevol mena d'error en la presa de decisions respecte a aquesta acció del joc a través de l'activació d'una sèrie d'alertes que converteix l'eina en infal·lible».

A més a més, confirmen que el CTA continuarà conversant amb LaLiga amb l'objectiu «d'evitar situacions que es poden solucionar amb l'aplicació de la tecnologia». Per acabar, asseguren que la final de la Copa del Rei també tindrà implantat el fora de joc semiautomàtic. La veritat és que la Supercopa d'Espanya els ha servit com a exemple del seu bon ús.

No és la primera vegada que el VAR falla

En un partit de futbol hem vist molts casos en què la tecnologia no ha estat la solució a les jugades dubtoses. De fet, el cas del partit entre el Cadis i l'Elx no és el primer, ni de bon tros.

Per això, molts jugadors, entrenadors i periodistes consideren que el VAR no sempre és la millor opció. A més, n'hi ha d'altres que consideren que el videoarbitratge li ha tret l'essència a aquest esport: potser no van mal encaminats.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp