Família comprant al supermercat amb una imatge a l'esquerra de dues persones intercanviant-se bitllets de 50 euros

L'ajuda de 100 € que la Seguretat Social concedeix a Catalunya en complir un requisit

Si compleixes el requisit que demana la Seguretat Social i, pertanys a les categories indicades, pots sol·licitar l'ajut

Actualment, s'està vivint un context social-econòmic una mica dur per a moltes famílies. Tenint en compte factors com la pujada de preus, la inflació o altres circumstàncies, són diverses les persones les que han de fer tota mena de malabars per arribar a final de mes.

Per sort, hi ha una sèrie de mesures que ha posat en marxa el Govern per frenar la situació de crisi. Una s'ha tornat molt famosa, ja que es tracta d'un ajut complementari molt interessant per fer front a les despeses bàsiques de la llar.

Aquesta és l'ajuda de 100 euros que dona la Seguretat Social

La renda de criança és el nom que rep l'ajuda que es contempla dins del marge de la Llei de Famílies. Aquest ajut consisteix en un ingrés de 100 euros al mes que dona la Seguretat Social a famílies que tenen fills entre 0 i 3 anys.

Només cal un requisit per demanar l'ajuda

Amb tenir un fill amb l'edat indicada (l'únic requisit que es demana) i estar dins de les categories que es mostren a la taula següent, ja hi ha prou raó perquè es concedeixi l'ajuda.

Categories que poden adquirir la renda de criança

Nombre de categoria
Condició requerida

Categoria 1

Mares que cobrin una prestació

Categoria 2

Mares amb un treball a temps parcial / complet

Categoria 3

Famílies monoparentals per ingrés a la presó d'un progenitor

Categoria 4

Pares del mateix sexe

Si pertanyeu a alguna d'aquestes categories, el més probable és que la Seguretat Social accepti sense problema pagar els 100 euros. Aquest tipus de benefici bàsicament existeix per ajudar d'alguna manera les despeses bàsiques com ara: alimentació, educació, vestimenta, etc.

Altres mesures que atorga el Govern

Altres ajudes o mesures que ha posat el Govern en marxa aquests darrers mesos han estat l'Ingrés Mínim Vital o el xec de 200 euros. La primera mesura és cobrar el sou mínim per prevenir la pobresa o altres situacions com l'exclusió social per no tenir rendes mínimes per portar una vida digna.

La segona és un xec que tenia com a objectiu principal compensar la despesa de la cistella respecte a la inflació. Però, malgrat la fama de la mesura, no ha acabat d'arribar a tots els que la van sol·licitar. A més a més, són moltes les persones que se'ls va concedir el dret del xec, però actualment encara continuen esperant a cobrar-lo.