Muntatge amb mapa de previsió meteorològica de fons i Francesc Mauri amb Tomàs Molina

Gerro d'aigua freda de Tomàs Molina i Francesc Mauri sobre les pluges a Catalunya

Els experts coincideixen que aquesta setmana viurem condicions meteorològiques gens característiques d'aquesta època de l'any

Divendres passat vam haver de recórrer al paraigua durant tot el dia. Es van registrar pluges que van estar molt repartides per tot arreu. Segons Tomàs Molina, "es van acumular entre 20 i 30 litres per metre quadrat".

Tot i això, Francesc Mauri i Tomàs Molina ja avisen del que passarà a Catalunya: aquesta setmana s'espera un canvi en les condicions climàtiques, sobretot a partir de dijous. En ple mes de gener, es preveu una pujada de les temperatures amb màximes entre 20 i 25 graus.

"Entre dijous i divendres estarem 12,7 graus per sobre de la temperatura mitjana. En 1.500 metres, estarem a 15 graus, és a dir, si puges a la muntanya, estaràs a 15 graus", assegura Tomàs Molina. Per tant, si estàs planejant fer una escapada a la muntanya, podràs gaudir d'un clima càlid.

Dijous tindrem màximes de 26 o 27 graus en alguns punts del territori

Segons sosté el periodista, a la costa, la calor també es farà notar, arribant probablement als 26 o 27 graus. Una jornada perfecta per gaudir de les activitats a l'aire lliure.

Mapa de símbols del Meteocat per dijous al matí
Previsió del Meteocat per dijous al matí | Meteocat

Ens trobem davant d'una absència de precipitacions que alarma els experts. "El més terrible és que això no s'acabarà el dijous o el divendres, sinó que fins al 7 o 8 de febrer no es normalitzarà". Durant aquesta setmana tornarem a una situació més típica per a aquesta època de l'any.

Mapa de símbols del Meteocat amb la previsió per dijous a la tarda
Previsió del dijous 25 de gener a la tarda | Meteocat

Francesc Mauri també s'ha manifestat a la xarxa social X amb una foto de "l'albada anticiclònica i calmada" d'avui. Apunta que en mirar els mapes a 15 dies vista, no es veu cap possibilitat de pluja. Espera que les prediccions s'equivoquin i hi hagi una mica de precipitació.

S'esperen uns dies amb un clima sec i càlid a tot el territori, amb temperatures per sobre del que és habitual i absència de pluges. Podrem veure cels clars sense gaire presència de núvols.