Muntatge amb una foto panoràmica de boires i un mapa del temps

El temps a Catalunya aquest dijous i divendres: les zones on s'esperen boires

El temps tranquil es mantindrà en les pròximes jornades, amb temperatures suaus i boires en zones del litoral i de la depressió central

El temps estable es mantindrà a Catalunya el que queda de setmana, fruit del potent anticicló que tenim a sobre. Per aquest dijous, per exemple, el Meteocat preveu cels clars en gran part del Principat.

L'única excepció seran la vall de l'Ebre, la depressió central i els punts del litoral, on faran acte de presència les boires. Fins i tot podrien caure algunes gotes en aquelles zones on els núvols baixos siguin més compactes. A més, ja durant la tarda, arribaran per l'oest bandes de núvols, que deixaran el cel una mica més tapat.

Mapa de símbols del Meteocat per dijous al matí
Previsió del Meteocat per al dijous, 25 de gener, al matí | Meteocat

Tant la temperatura mínima com la màxima pujaran lleugerament durant el dijous. De fet, les màximes podrien superar els 24 ºC en punts del prelitoral, i fins i tot els 22 ºC en algunes valls dels Pirineus. Això sí, a les zones on les boires siguin més compactes, les temperatures no patiran canvis, i fins i tot podrien baixar lleugerament.

Mapa de símbols del Meteocat amb la previsió per dijous a la tarda
Previsió del Meteocat per a dijous a la tarda | Meteocat

Les boires es mantindran durant el divendres

Divendres tindrem un dia molt semblant a dijous, amb cels poc ennuvolats a la major part de Catalunya. Les boires tornaran a fer acte de presència a la vall de l'Ebre, a la depressió central i a la costa, especialment de Tarragona i Barcelona.

Mapa de símbols del Meteocat per divendres al matí
Previsió del Meteocat per al divendres, 26 de gener, al matí | Meteocat

Les temperatures mínimes seran molt semblants a les de dijous, a excepció de les cotes més altes dels Pirineus, on baixaran. Pel que fa a les màximes, es mantindran en valors similars i fins i tot baixaran lleugerament als Pirineus. De totes maneres, es podrien assolir una vegada més els 24 ºC al prelitoral central i nord.

Mapa de símbols del Meteocat per divendres a la tarda
Previsió del Meteocat per divendres a la tarda | Meteocat

La visibilitat serà bona i fins i tot excel·lent, excepte en aquelles zones on es formin boires. Pel que fa al vent, només s'espera alguna ratxa forta de matinada a la zona del cap de Creus.

Temperatures previstes per dijous a algunes localitats catalanes

LOCALITATTEMPERATURA
BarcelonaMàx. 18
Mín. 11
FigueresMàx. 22
Mín. 7
GironaMàx. 24
Mín. 5
LleidaMàx. 10
Mín. 2
ManresaMàx. 23
Mín. 2
PuigcerdàMàx. 21
Mín. 4
ReusMàx. 19
Mín. 6
SabadellMàx. 22
Mín. 9
TarragonaMàx. 21
Mín. 7
TàrregaMàx. 13
Mín. 5
TerrassaMàx. 19
Mín. 8
TortosaMàx. 22
Mín. 6
VicMàx. 21
Mín. 2
Vielha i MijaranMàx. 21
Mín. 4