Imatge d'una persona comptant bitllets de 50

L'ajuda de 100 € al mes aquest maig: l'únic requisit que demanen per cobrar-la

Moltes famílies espanyoles hi tindran accés a partir d'ara

Moltes famílies espanyoles es podran beneficiar al maig d'una ajuda de 100 € que concedeix el govern d'Espanya. Això sí, per accedir-hi cal que compleixin alguns requisits bàsics.

Aquesta aportació ve de meravella a milers de llars, sobretot a les de rendes mitjanes i baixes. Estan acusant en excés la inflació i les pujades de les hipoteques. Per tant, aquesta subvenció els pot servir, encara que de manera mínima, per contenir aquesta pèrdua de poder adquisitiu. Des de l'administració tenen la responsabilitat de col·laborar amb els ciutadans perquè ningú no es quedi despenjat. Al marge de la situació financera, tothom té dret a un habitatge i a obtenir uns ingressos que li permetin sobreviure.

Al seu moment van posar en marxa l'Ingrés Mínim Vital, que servia per prevenir el risc de pobresa i exclusió social. Sobretot, pensant en aquells ciutadans que no tenien rendes bàsiques per gaudir d'una vida digna. Més recentment, durant el primer trimestre d'enguany van treure el xec de 200 €, una ajuda que es va plantejar per compensar la forta pujada del preu dels aliments a causa de la inflació. Malgrat que va adquirir molta rellevància social, tota la gent que la va sol·licitar no hi tindrà accés.

Mans amb bitllets de 50 € davant d'un caixer
Les famílies amb fills entre 0 i 3 anys optaran a aquesta ajuda de 100 €. | Getty Images

Tanmateix, la majoria dels que la van demanar encara no l'han ingressada. Des del Ministeri d'Hisenda tampoc faciliten dades sobre això, encara que el més previsible és que esperin fins a finals de juny per formalitzar l'abonament.

En què consisteix aquesta ajuda de 100 €?

Una altra ajuda que pot tenir molt d'impacte sobre les famílies és la renda de criança, que es recull dins de la Llei de famílies. La seva quantia puja fins als 100 €.

Aquesta mesura es va aprovar el darrer 28 de març i es tramitarà per la via d'urgència al Congrés. S'hi pretén augmentar la protecció a les famílies, nens i adolescents, a més de garantir el dret a la conciliació als progenitors.

Consistiria en 100 € al mes per a aquells que tinguin fills entre 0 i 3 anys. Aquest és el requisit essencial per beneficiar-se aquesta ajuda. Tot i que també s'exigirà el compliment d'altres condicions. Han de ser mares que cobrin una prestació o amb una feina a temps complet o parcial. També poden optar-hi les famílies monoparentals per ingrés a la presó d'un dels progenitors o obtenció de la custòdia. Els últims que se'n poden beneficiar seran els pares del mateix sexe, publica El Periódico de España.

Foto d'una família en una posta de sol
Aquesta ajuda resultarà de gran valor per a la cura dels menors. | Arxiu

Quin és el propòsit d'aquesta ajuda de 100 €?

Poden variar les condicions d'un territori a un altre, però el propòsit que persegueixen és el mateix. En general, sol ser un pagament mensual que servirà per cobrir despeses essencials, siguin d'alimentació, educació o vestuari.

Més enllà de la utilitat que pugui tenir per als progenitors, realment el que es busca és garantir el benestar dels nens. Sobretot, a les llars que presentin unes rendes més baixes o es trobin en situacions de vulnerabilitat. Aquestes ajudes, per mínimes que semblin, poden aportar molt a les famílies. Entre altres coses, permetran disminuir la pobresa infantil i asseguraran que tots els menors tinguin les mateixes oportunitats en el futur, especialment, a l'hora de formar-se i continuar estudiant si així ho desitgen.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!