Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social

L'ajut de 1.000 € de la Seguretat Social a la qual podries tenir dret: 2 requisits

Es tracta d'un ajut econòmic destinat a les famílies amb menys ingressos econòmics per compensar les despeses de tenir un fill

La Seguretat Social compta amb diferents ajuts orientats a alleujar la situació econòmica dels més vulnerables. En aquest cas, una de les que destaquen més és l'ajut de 1.000 euros destinat a les famílies que no arriben a un llindar mínim.

Per aconseguir-la, cal que les famílies tinguin fills i que aquests estiguin a càrrec de qui la sol·licita. A l'hora d'obtenir-la, també cal complir dos requisits. Pren nota per estar al cas.

Quin és l'objectiu d'aquesta ajuda?

Aquest ajut de la Seguretat Social consisteix en un pagament únic de 1.000 euros al sol·licitant. L'objectiu és compensar les despeses que produeix el naixement d'un nadó o l'adopció d'un fill. Per la seva banda, afecta els nascuts a partir del 16 de novembre del 2007.

Els qui se'n puguin beneficiar poden sol·licitar-la a partir de l'endemà del naixement o adopció. El dret prescriu al cap de 5 anys, que es compten des de l'endemà del naixement o l'adopció.

A qui s'adreça aquesta ajuda especial de 1.000 euros?

Aquest ajut de la Seguretat Social va dirigit a les famílies nombroses, a les monoparentals, o si algun dels progenitors compta amb un grau demostrat de discapacitat d'igual o més gran al 65%. Si es dona situació d'orfandat d'un o dels dos progenitors, el tutor legal del menor podrà sol·licitar l'ajut si compleix els requisits de renda.

Els 2 requisits clau per sol·licitar-la

En aquest sentit, des de la Seguretat Social deixen clar quins són els dos requisits que cal demostrar per accedir a aquest ajut, dividint-se en requisits de residència i econòmics.

Requisit de residència

En primer lloc, hi ha el requisit de residir en territori espanyol i no comptar amb dret a prestacions del mateix tipus en un altre règim públic de protecció social.

Requisit econòmic

Així mateix, no es poden rebre ingressos anuals més grans als límits que s'estableixen segons el nombre de fills.

Límit d'ingressos establert per cobrar l'ajuda

FILLSLÍMIT D'INGRESSOS ANUAL
115.011 euros
217.112,65 euros
319.214,30 euros
421.315,95 euros
523.417,60 euros
625.519,25 euros
727.620,90 euros
829.722,55 euros
931.824,20 euros
1033.925,85 euros

Com sol·licitar aquest ajut de la Seguretat Social

Les famílies vulnerables poden sol·licitar aquest ajut de 1.000 euros enviant la sol·licitud acompanyada de la documentació necessària a la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Cal accedir amb certificat digital o Cl@ve permanent.

També es pot fer la sol·licitud per la plataforma Sol·licitud i Tràmits de Prestacions de la Seguretat Social, així com per correu ordinari o de forma presencial en un Centre d'Atenció i Informació de la Seguretat Social.