Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb casa, claus, lupa i gràfica i home amb camisa blanca pensatiu

L'edat màxima que has de tenir per demanar una hipoteca el 2024

Tot i que no és regulat per llei, les entitats bancàries sí que estableixen els seus propis requisits al respecte

Sol·licitar una hipoteca s'ha convertit en una cosa molt complicada, sobretot, per a alguns col·lectius. Adquirir un habitatge és difícil tenint en compte aspectes com ara l'alt preu dels immobles, així com els interessos dels préstecs hipotecaris.

En aquest sentit, cal destacar que demanar aquest tipus de préstec no està renyit amb l'edat. No obstant això, sí que cal recordar que els bancs solen posar un límit a l'hora de fer-ho. Per això, duen a terme una suma molt senzilla que has de conèixer.

Aquesta és l'edat màxima que heu de tenir per demanar una hipoteca

En el cas que estiguis pensant a comprar un habitatge i no sàpigues fins quan ho pots fer, cal conèixer la suma que fan els bancs per donar-te o no el préstec de la hipoteca.

Es tracta d'agafar l'edat que tingui l'interessat al moment de la sol·licitud per afegir-hi el termini de la hipoteca. Després, el resultat obtingut no pot ser superior a 75 anys. En altres paraules, si sol·licites el préstec amb 50 anys, només en tindràs 25 per tornar els diners; i, si en tens 60, només en tindràs 15 per fer-ho.

Què podeu fer si l'edat és un problema?

Es pot donar el cas, després de veure aquest requisit, que l'edat es pugui convertir en un problema. En aquest sentit, hi ha una opció que cal conèixer per allargar el termini de finançament. El truc consisteix a afegir una segona persona com a titular de la hipoteca, comptant que aquesta sigui més jove.

D'aquesta manera, aquesta persona serà l'encarregada de liquidar el deute en cas que l'interessat no pugui. Així mateix, per tenir totes les garanties, l'entitat bancària també pot exigir la contractació d'una assegurança de vida.

El termini màxim de la hipoteca, també a examen

Un altre dels punts que cal tenir en compte en aquest aspecte està relacionat amb el termini màxim de devolució del préstec. Tot i que, igual que passa amb el tema anterior, la llei no ho estableix.

L'organisme recomana que aquest termini sigui com a màxim de 30 anys. Així, l'edat màxima per sol·licitar una hipoteca de manera individual se situarà als 45 anys.