Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

La moneda espanyola que no hi ha manera de trobar: paguen milions d'euros per ella

Aquesta increïble i difícil de trobar moneda és considerada la més valuosa d'Espanya i també de la resta d'Europa

Al món de la numismàtica, hi ha monedes amb un alt valor. Aquest no sols té a veure amb el preu de mercat, sinó també amb altres factors. Entre ells, la història econòmica, política i comercial en què van ser encunyades.

És el cas, per exemple, del centè segovià, una moneda espanyola que ha esdevingut una de les més desitjades per part dels col·leccionistes. De fet, se la coneix com la “Joia de la corona de les monedes d'Espanya”. Elaborada en or, és una de les més grans i cares de tot Europa. Entre altres coses, destaca per la gran grandària, així com per l'alt valor que ha assolit en subhastes.

Així és el centè segovià que ara val milions

En aquest sentit, el famós centè segovià equival a 100 escuts. A més, destaca per fer 7,5 centímetres de diàmetre i per tenir un pes d'uns 339 grams d'or, aproximadament. Increïble, veritat?

Moneda centén segoviano de 100 escuts
El centè segovià pot arribar a valer 2 milions d'euros en subhastes | España Diario TIPS

Actualment, se la considera com la moneda de més valor i mida de la història monetària del nostre país. Encunyades a la Casa de Moneda de Segòvia, és un d'aquells grans tresors que cal conèixer.

La raó per la qual compta amb tant de valor

Les monedes de centè segovià es van encunyar durant els regnats dels reis Felip III i Felip IV. Destaquen, a més a més, perquè la seva producció va ser molt limitada. En realitat, mai no van arribar a circular.

D'altra banda, estan decorades amb la creu de Jerusalem i l'escut dels territoris de la Monarquia Hispànica. Tot això simbolitza la riquesa que aleshores recollia l'Imperi.

Felip III va encunyar centè des del 1609 fins al 1618. Les peces, actualment, arriben als 2 milions d'euros a les subhastes. Felip IV, per la seva banda, els va emetre el 1623 amb motiu de la visita del Príncep de Gal·les a Espanya i el 1633. Algunes es conserven en museus.