Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil de trànsit amb un conductor dins d'un cotxe vermell, una mà amb diversos bitllets d'euro i el logotip de la DGT

Les 'multes de la DGT' que no has de pagar: alerten d'una estafa

No facis cas de la nova estafa que suplanta la DGT i està deixant nombroses víctimes. Aneu amb compte!

En els darrers temps, ha estat detectada una campanya d'SMS fraudulents que suplanten la DGT. En aquesta nova estafa, s'informa les víctimes en qüestió de suposades multes que realment no ho són. Més concretament, exposen la víctima que ha de revisar l'expedient d'infraccions que ve adjunt a l'SMS.

Com és habitual, l'Institut Nacional de Ciberguritat (INCIBE) ha difós a favor dels ciutadans un frau conegut com a 'smishing'. Un en què els estafadors es fan passar per la DGT i en què ja han caigut molts conductors del nostre país.

Entre altres organismes, la DGT ha estat un dels perjudicats per aquesta estafa en què, mitjançant un SMS, acaben obtenint dades personals i bancàries per robar-te. Para molta atenció!

L'estafa comença amb la recepció d'un missatge de text que sembla que és de la DGT, però res més lluny de la realitat. En aquest, ens alerten sobre una multa que no està pagada suposadament i que porta aquest títol: “DGT: últim recordatori abans de la penalització”.

No piquis si t'arriba aquesta notificació de multa de la DGT per SMS: és falsa

Com a amenaça a l'SMS, s'inclou el número d'expedient i un enllaç per consultar la suposada multa. Aquest t'envia a una altra pàgina web semblant a l'oficial de la DGT. Quan accedeixes al link, se't redirigeix a una web falsa, idèntica en el seu logotip i colors corporatius, si bé hi ha errors ortogràfics que delaten els estafadors.

Quan la víctima ha punxat en aquest enllaç, es requereix que ompli un formulari. I en aquest, els estafadors demanaran informació com el nom complet, l'adreça o un número de telèfon.

En el moment que tenen aquestes dades, les utilitzen per a objectius il·legals, com ara la suplantació d'identitat o vendre'ls a tercers. A continuació, la víctima aprecia un presumpte comprovant de la multa i l'import de la infracció són 35 €. Aquí és on la víctima ha d'emplenar les dades bancàries per pagar-la.

El consell que ofereixen la DGT i l'INCIBE és que l'organisme dirigit per Pere Navarro només comunica sancions via correu postal, o bé a la Direcció Electrònica Vial (DEV) que cal prèviament requerir. Qualsevol multa que s'exigeixi per correu electrònic o SMS és falsa.