Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona ensenya una targeta de crèdit, amb un munt de targetes al fons

El dràstic canvi amb les targetes de dèbit i crèdit que arribarà durant aquest any

En pocs dies, serà efectiva una variació important en relació amb les noves targetes que emeti Mastercard

Cada vegada estem més acostumats a pagar amb targetes de crèdit i dèbit, quedant els diners en efectiu relegats davant d'aquesta forma de pagament més còmoda. Sabent aquesta expansió i el que comporta, les entitats bancàries s'han posat a treballar per implementar certes mesures de seguretat que ajudin davant els ciberdelinqüents.

Per exemple, si parlem de la multinacional MasterCard, ha deixat clar que modificarà de forma dràstica algun aspecte sobre les seves targetes bancàries. I tot, per intentar augmentar la protecció de les dades quan s'autoritzi un pagament a temps real.

Així les coses, aquest any arribarà aquesta profunda novetat que rau a esborrar de cop les bandes magnètiques per seguretat. I ja no serà obligatori utilitzar el PIN per fer diferents pagaments.

Mastercard i el gran canvi amb les targetes aquest any: sense banda magnètica i sense necessitat de PIN

La veritat és que des d'aquest any, MasterCard no fabricarà per norma targeta amb banda magnètica. El comunicat de MasterCard és clar i des del 2024 se suprimirà la banda de les noves targetes emeses a gairebé tot el planeta. Al Canadà i els Estats Units no es fabricaran targetes sense banda magnètica fins al 2027.

Alhora, MasterCard anunciava igualment que el PIN que estem acostumats a incloure cada vegada que volem fer un pagament amb targeta, ja no serà vital. I és que gràcies a un sistema biomètric que algunes targetes ja tenen implantat, es podrà pagar de manera totalment segura.

Parlem d'una forma de pagament que barreja un xip electrònic amb l'empremta dactilar del titular del compte en qüestió. Amb tot, la nostra empremta serà la gran protagonista i la clau perquè puguem validar la nostra identitat i confirmem el pagament de cada operació.

Pel que fa a això, la gran majoria d'entitats bancàries posa de manifest que els microprocessadors dels xips són molt més segurs. I és que després de realitzar diferents comprovacions, el sistema que s'implantarà generarà un augment significatiu de la nostra seguretat a l'hora de pagar amb targeta.