Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb família i mà amb bitllets

L'ajuda de més de 1.300 € que moltes famílies poden demanar i cobrar des del gener

Es tracta del complement d'ajuda per a la infància, que queda establert dins la Llei de l'ingrés mínim vital

Amb el 2024 són moltes les famílies que es pregunten a quins ajuts poden optar per pal·liar els efectes econòmics de la crisi. El seu principal objectiu és poder anar més desfogats pel que fa a l'economia.

En aquest sentit, cal destacar que la Llei de l'Ingrés Mínim Vital, que es va publicar al BOE el desembre del 2021, va introduir el concepte de complement d'ajuda per a la infància. Tot i que no és conegut per tothom, pot suposar un respir a les famílies vulnerables.

L'objectiu d'aquest complement és reforçar la protecció oferta als menors a Espanya. Així mateix, el subsidi també cerca combatre el greu problema de la pobresa infantil.

Què és el complement d'ajuda a la infància?

Aquest complement d'ajuda a la infància es tracta d'un subsidi mensual i ja és considerat com una de les grans millores relacionades amb la Llei de l'Ingrés Mínim Vital. Actualment resulta clau per combatre la pobresa infantil.

En aquest cas, l'import s'establirà segons el nombre de membres menors de la unitat de convivència. També segons l'edat complerta l'1 de gener que correspongui a cada exercici. Els trams actualitzats per al 2023 són els següents:

Quanties del complement d'ajuda a la infància de l'IMV

SITUACIÓQUANTIA
Menors de 3 anys115 euros
Majors de 3 anys80,50 euros
Majors de 6 anys57,50 euros

Com saber si tens dret a aquesta ajuda i com sol·licitar-la

Per comprovar si teniu dret a cobrar aquest complement, l'Institut Nacional de la Seguretat Social ha habilitat un simulador al qual podeu accedir des d'aquest enllaç. Després de respondre unes quantes preguntes, aquest simulador us indicarà si teniu dret a cobrar el complement d'ajuda per a la infància, fins i tot si no us correspon l'Ingrés Mínim Vital.

En cas afirmatiu, podeu sol·licitar l'ajuda a la pàgina del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions omplint el formulari de l'IMV. Si ja se't reconeix aquesta prestació, queda reconegut de manera automàtica el complement per fill.