Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´una família amb dos fills d´esquena i amb caixes, i una altra imatge d´una mà amb bitllets d´euros

Aquesta és l'ajuda de fins a 230 euros per a pares amb fills a càrrec

Les famílies que reben l'Ingrés Mínim Vital poden percebre un complement addicional molt interessant

Moltes famílies estan sumides en una greu situació econòmica. Cobrir les despeses bàsiques pot suposar un problema, i tenir menors a càrrec deixa moltes llars en una posició d'enorme vulnerabilitat.

Per això, l'Ingrés Mínim Vital que proporciona la Seguretat Social és fonamental per a moltes persones. Tot i això, els beneficiaris d'aquesta prestació també tenen la possibilitat de rebre el Complement d'Ajuda per a la Infància.

Aquest subsidi, que és de caràcter mensual, vol protegir les famílies amb menors a casa, i lluitar activament contra la pobresa infantil. L'ajut pot arribar a ser de fins a 115 euros per cada fill menor d'edat, i pot pujar fins a 230 euros al mes si hi ha dos fills a càrrec.

La quantitat a rebre varia segons el nombre de fills menors a la llar i la seva edat a l'inici de l'any, amb els trams següents el 2024.

Import del Complement per a la Infància de l'IMV

 

SITUACIÓIMPORT
Menors de 3 anys115 euros
Entre 3 i 6 anys80,50 euros
Menors entre 6 i 18 anys57,50 euros

Aquest ajut es lliura a les famílies que compleixen amb els criteris establerts, i no cal una sol·licitud prèvia. Això significa que el complement s'assigna ràpidament, i els beneficiaris poden rebre aquest extra com més aviat millor per afrontar les seves necessitats. El pagament del complement es farà mentre continuï la situació de vulnerabilitat econòmica i es mantinguin els requisits establerts.

Qui pot obtenir aquest complement?

Per poder optar a aquest complement, els ingressos de l'any anterior no han de superar el 300% de la renda garantida per l'Ingrés Mínim Vital. A més, el patrimoni net ha d'estar per sota del 150% dels límits establerts per la Seguretat Social, i es pot consultar aquí.

Així mateix, hi ha habilitat un simulador totalment gratuït perquè les famílies comprovin si poden accedir a l'Ingrés Mínim Vital i, per tant, al complement. Es tracta d'un formulari amb preguntes i les respostes determinaran si la persona interessada serà beneficiari o no.

El complement d'ajuda per a la infància es pot sol·licitar a la pàgina web del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Cal emplenar i completar el formulari designat corresponent a l'Ingrés Mínim Vital. El lliurament del complement esmentat continuarà mentre es compleixin els criteris d'elegibilitat establerts.

Per tant, l'Ingrés Mínim Vital de la Seguretat Social pot ser suspès de manera temporal o definitiva si no es compleixen els requisits. Incomplir les obligacions vinculades a la prestació o traslladar-se a l'estranger sense notificar-ho degudament són algunes de les causes.