Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb oficina del SEPE i cercle vermell amb mans sostenint bitllets d'euro

El SEPE concedeix una ajuda de fins a 500 € als que compleixin aquests requisits

Les persones que esgotin la prestació per desocupació tenen la possibilitat d'acollir-se a altres subsidis

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) té un paper essencial per a les persones que no troben feina. El panorama laboral es presenta complicat, i la situació afecta especialment els treballadors que han assolit una certa edat. Les empreses i negocis prefereixen apostar per perfils joves, de manera que les possibilitats de trobar feina a partir dels 50 es redueixen.

Per això, és possible que alguns dels beneficiaris de la prestació per desocupació esgotin l'ajut, que varia en funció del temps cotitzat i que té un màxim de 720 dies. Tot i això, el SEPE ofereix la possibilitat de cobrar altres subsidis, que poden arribar a atorgar al voltant de 500 euros mensuals.

Aquests estan subjectes a certs requisits que s'han de complir per accedir-hi, com ara no tenir feina o estar inscrit com a demandant d'ocupació. Tampoc no es poden rebre ingressos superiors als 723,75 euros mensuals, que equival al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Quins ajuts hi ha després d'esgotar l'atur?

A més d'aquests requisits generals, cadascun dels subsidis té condicions específiques: Un dels ajuts disponibles a la renda activa d'inserció (RAI). Per cobrar-la cal tenir una edat inferior a 52 anys i haver esgotat tots els ajuts previs. En cas de tenir cònjuge i/o fills menors de 26 anys o amb discapacitat, es consideraran les rendes de tota la unitat familiar, i només es pot cobrar durant 11 mesos.

Pel que fa al subsidi per desocupació per càrregues familiars, cal demostrar responsabilitats familiars, com ara tenir a càrrec cònjuge o fills menors de 26 anys o amb discapacitat. També hi ha una ajuda per a més grans de 45 anys sense càrregues familiars, que dura 6 mesos.

L'ajut per a més grans de 52 anys es percep si se supera aquesta edat i si es demostra que el cessament de l'activitat laboral va ser involuntari. A més, cal tenir un mínim de 15 anys cotitzats i haver cobrat la desocupació durant 6 anys a tota la vida laboral. Es pot rebre fins a l'edat ordinària de jubilació.

Com a darrer recurs per a persones menors d'aquesta edat hi ha el subsidi extraordinari per desocupació. Cal haver esgotat totes les ajudes disponibles, inclosa la RAI, i no haver rebut prèviament aquest subsidi.

Tampoc no el d'acompanyament establert pel Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE). Aquestes mesures del SEPE ofereixen un respir econòmic per a les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat laboral.