Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una persona mostra diversos bitllets d'euro, i al cercle, un de 10 euros

L'ajuda de 400 euros que poden demanar milers de famílies el 2024 a Catalunya

El complement d'ajuda per a la infància pot ser una prestació vital per a moltes famílies que tinguin menors a càrrec

Les famílies espanyoles continuen arrossegant les conseqüències derivades de la crisi. La guerra entre Rússia i Ucraïna, l'increment dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) i l'alça de la inflació passen a factura milions de persones, que tenen problemes seriosos per arribar a final de mes.

Per tot això, el govern central posa a disposició una sèrie d'ajuts per mirar de pal·liar aquesta situació. Una d'aquestes prestacions és l'Ingrés Mínim Vital, destinada als col·lectius més vulnerables per afrontar i cobrir les necessitats bàsiques. Així mateix, les famílies que compleixin els requisits i obtinguin aquest ingrés també poden tenir dret al Complement d'Ajuda a la Infància.

El propòsit central d'aquest complement és protegir les persones que tinguin menors a càrrec seu i tractar de combatre la pobresa infantil. És un subsidi de caràcter mensual, i va quedar recollit a la Llei 19/2021 de 20 de desembre d'Ingrés Mínim Vital, que va sortir publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Quina quantitat pot proporcionar el complement d'ajuda per a la infància?

La quantia d'aquesta prestació es determina en funció del nombre de menors que hi hagi a la unitat de convivència, que són les persones que viuen en un mateix domicili, i de l'edat que tinguin. Segons informa la revista de la Seguretat Social, per als menors de 3 anys es perceben 115 euros; per als més grans de 3 anys i menors de sis anys, 80,50 euros; i si els menors són més grans de 6 anys i menors de 18 es reben 57,50 euros.

Import del Complement d'Ajuda a la Infància

SITUACIÓIMPORT
Menors de 3 anys115 euros
Menors d'entre 3 i 6 anys80,50 euros
Menors d'entre 6 i 18 anys57,50 euros

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha posat a disposició un simulador totalment gratuït perquè les famílies sàpiguen si tenen dret a aquest ajut. Es tracta d'un formulari amb preguntes i les respostes determinaran si la persona interessada serà beneficiari o no.

Les famílies que hi tinguin accés poden presentar la sol·licitud a través de la pàgina del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, completant el formulari corresponent a l'Ingrés Mínim Vital. El lliurament del complement d'ajuda a la infància es farà mentre es mantinguin els criteris que permeten rebre l'ingrés.