Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo whatsapp
Muntatge amb la cara de Gonzalo Bernardos, diversos bitllets d'euro i una gràfica amb una fletxa vermella caient

El toc d'atenció de Gonzalo Bernardos als joves espanyols: patacada a la vista

L'economista ha criticat que hi hagi moltes persones que adquireixen criptomonedes i assegura que "les possibilitats de perdre augmentaran moltíssim"

Les criptomonedes han estat font de debat en els darrers anys. Són actius poc segurs, el seu preu varia de manera pronunciada i molta gent assegura que serveixen per a especular. L'any 2021, els Bitcoin van arribar al seu màxim històric, assolint un preu superior als 68.000 dòlars.

En aquell moment, moltes persones van decidir ficar-se de ple i comprar, ja que les possibilitats de guanyar diners de manera ràpida i senzilla semblaven evidents. Tot i això, una de les característiques d'aquest mercat és la volatilitat. Tenen pujades i baixades constants i els usuaris que decideixen endinsar-se en aquest món han de ser conscients dels riscos que comporta.

Després de marcar aquesta fita, Bitcoin va anar perdent valor i va acabar baixant fins als 15.000 dòlars. El preu de les criptomonedes depèn, com gairebé tot, de l'oferta i la demanda. Si se'n compra més, el preu puja, però si es venen, baixa.

Semblava que Bitcoin havia perdut gas i que estava abocat a la desaparició, però l'actiu s'ha anat recuperant i ha superat el preu màxim. Ja està per sobre dels 72.000 dòlars, i la previsió és que continuï pujant. Tot i això, una persona que no acaba de veure amb bons ulls aquesta tendència és l'economista Gonzalo Bernardos.

Gonzalo Bernardos avisa els joves sobre els perills de les criptomonedes

De fet, ell des de sempre s'ha posicionat en contra de les criptomonedes. Les ha arribat a qualificar de "presa de pèl" o "estafa de l'estampeta" en el seu perfil de xarxes socials, cosa que deixa clara la seva postura al voltant d'aquest mercat.

Ara, en una intervenció a 8TV, Gonzalo Bernardos ha criticat a aquells que inverteixen en Bitcoin, als quals acusa de pretendre "especular per no haver de treballar". "La patacada que patiran... el que t'expliquen és que hi ha pocs Bitcoins. De Bernardos, una moneda que m'acabo d'inventar jo, encara hi ha menys. Però no val 66.000 euros", va afirmar.

Sobre la gent que diu que aquesta criptomoneda està basada en una tecnologia nova, Bernardos és contundent. "Els que ja tenim una certa edat i, sobretot, els que hem estudiat, sabem que a Holanda, al segle XVIII, valia més una tulipa que un habitatge".

"La immensa majoria dels que juguen a especular sense saber per què puja o per què baixa, que és el que li passa a la gran majoria d'adolescents que estan jugant amb el Bitcoin, acabaran fatal. Les possibilitats de guanyar es reduiran molt, i les possibilitats de perdre augmentaran moltíssim", va assegurar Gonzalo Bernardos.