Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un agent de Policia i una altra de cotxes circulant per una carretera

La policia, en alerta per la nova tècnica amb què atraquen conductors a Espanya

Les carreteres interurbanes s'han convertit en l'escenari perfecte per cometre una nova estafa de la qual la policia ja ha advertit

Les estafes han estat presents al llarg de la història. El pas dels anys i l'evolució de la tecnologia han provocat que molts enganys es produeixin al món digital. Sigui amb l'aparició de correus enganyosos, avisos falsos per millorar la seguretat del compte bancari o comprant a la pàgina web errònia.

Tot i això, els furts de forma presencial no s'han extingit. De fet, es renoven constantment per agafar-nos desprevinguts i que les víctimes no reparin que es tracta d'una nova estafa. Ara, les xarxes socials han posat en alerta els conductors i els usuaris que circulen per les carreteres espanyoles.

L'estafa de l'or ja és present a Espanya

La pàgina de Facebook Info Trafic IDF va reportar un cas d'aquesta nova estafa, que es va produir en una via a prop de París. Aquest delicte es reprodueix de la manera següent. Un conductor, que viatja en un vehicle amb la seva dona i els seus fills, estaciona en un dels laterals de l'autopista o autovia i simula haver-se quedat sense benzina.

L'home surt del cotxe i intenta demanar ajuda cridant l'atenció dels usuaris que circulen per la carretera. Quan finalment aconsegueix que un altre cotxe s'aturi, l'estafador explica que el dipòsit de combustible s'ha quedat buit i que no té diners per proveir-se de gasolina.

En aquest moment, explica que té una sèrie de joies d'alt valor, i demana a l'usuari que ha vingut a ajudar un intercanvi per diners en efectiu. L'estafador rebutja tota petició de la víctima d'anar a alguna estació de servei a gasolina, i insisteix de manera vehement a fer el tracte que proposa.

En cas que la víctima no tingui diners en metàl·lic, l'estafador dona la idea d'acudir al caixer automàtic més proper. Finalment, l'usuari es veu obligat a acceptar unes joies que no tenen cap mena de valor.

Els cossos de seguretat alerten sobre altres estafes

L'estafa de l'or no és l'única estafa que es produeix a les carreteres. Els Mossos d'Esquadra van publicar a les xarxes socials un avís sobre l'estafa del fals mecànic. Els delinqüents poden actuar individualment o en grup, i les víctimes solen ser persones grans.

Els estafadors alerten que el vehicle té una avaria, i apareix un mecànic fals, que simula la reparació. Després lliuren una factura amb una quantitat elevada.

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha avisat de l'estafa de la grua pirata. En aquest cas, els delinqüents es fan passar per treballadors de companyies d'assegurança, i recullen les dades personals dels afectats. Al cap d'uns dies es presenten al seu domicili i poden sol·licitar diners, vendre objectes falsos o robar a casa quan l'inquilí estigui despistat.