Mans comptant bitllets

Ajuda de 400 € als joves que fan 18 anys aquest 2023: en què se'ls podran gastar

Atenció a l'oferta d'activitats que s'hi inclouen

El govern d'Espanya ha pensat en els joves i ha aprovat una nova edició de l'Abonament Cultural Jove per a aquest 2023. L'Executiu desitja que la gent més jove s'interessi per la cultura. Enguany aquells que compleixin 18 anys podran acollir-se a aquest abonament de 400 € per gastar-lo en diferents activitats o esdeveniments culturals.

Podran fer-ho efectiu comprant entrades de cinema, d'espectacles culturals, llibres, música i es lliurarà sense cap requisit. El rebran tots aquells majors d'edat que ho sol·licitin sense independentment de la renda familiar.

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha donat diverses pinzellades sobre aquest abonament.

L'Abonament Cultural Jove de 400 € compleix la segona edició

«És un abonament que va dirigit a tots els joves. És la rebuda a la majoria d'edat i la vinculació amb la cultura per a la construcció d'una societat més crítica i compromesa. Entenc que hi haurà persones que potser no ho necessiten i potser no ho sol·liciten. Tanmateix, per a moltes famílies espanyoles, l'accés a la cultura i poder dedicar als seus fills aquesta quantia tan important ha estat una mesura ben rebuda i valorada», ha estat clara davant els mitjans.

Aquestes paraules les pronunciava Isabel Rodríguez a la roda posterior a un Consell de Ministres i, a més, també explicava altres aspectes sobre l'Abonament Cultural Jove.

Imatge d'un noi mirant el telèfon mòbil
Aquest abonament està destinat als joves que compleixen la majoria d'edat l'any 2023. | Getty Images

Així es podran gastar 400 € els joves que en compleixin 18 el 2023

Aquesta ha estat qüestionada si l'Executiu pensa diferenciar per renda per donar aquest abonament. A més, ha informat que l'Abonament Social Tèrmic el rebran les famílies que ho necessiten de manera imperiosa.

Pel que fa a aquest assumpte, ha recalcat que aquest Abonament Cultural no discriminarà ningú i que l'objectiu del qual és «que s'acostin a la majoria d'edat amb una alternativa d'oci diferent, que acompanyin una indústria cada cop més puixant al país, com és la indústria cultural».

Parlem d'una ajuda de 400 € de què es beneficiaran 500.000 joves que compleixin 18 anys des de l'1 de gener fins al 31 de desembre del 2023. La veritat és que aquests diners podran destinar-los a certes activitats, productes o serveis que ha detallat clarament la ministra portaveu del govern espanyol.

Dues persones miren algunes de les obres de Palau Ferré a l'exposició del Museu de la Vida Rural
Les visites als museus també estan incloses en les activitats de l'ajuda de 400 €. | Cedida

D'aquests 400 €, 200 € podran destinar-los a: «arts, espectacles en directe, patrimoni cultural, arts audiovisuals, entrades i abonaments per a música en directe, arts escèniques, cinema, museu, biblioteques, exposicions, festivals o espectacles taurins».

Alhora, podran gastar 100 € més en béns culturals en suport físic, per exemple: «llibres, revistes, premsa o altres publicacions periòdiques, videojocs, partitures musicals o discos». Els altres 100 € que en queden es podran destinar al consum digital o en línia, és a dir, «la subscripció en plataformes musicals, de lectura, audiollibres…».

Ja en són 3.000 els establiments adherits a l'abonament

Tal com ha assenyalat Rodríguez, de tots els establiments i empreses que es van adherir a aquest programa, per a aquest any ja en són 3.000 els que han donat el sí.

Per adherir-se a aquesta iniciativa, els establiments tenen un web per a aquesta sol·licitud. Pel que fa als beneficiaris, rebran un pagament únic gràcies a un format de targeta prepagament virtual que podran fer servir durant un any des que l'abonament sigui concedit.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!