Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficina d'ocupació del SEPE

L'altra ajuda de 500 € que pots demanar si no et donen el subsidi de majors de 52 anys

Descobreix aquesta prestació del SEPE per a persones amb dificultats econòmiques

Aquells treballadors que pel motiu que sigui no troben feina a partir de certa edat es veuen immersos en una espiral de desànim. La veritat és que no són capaços de tornar al mercat laboral i les penúries econòmiques que passen són de vegades realment notòries.

Per pal·liar aquesta situació, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE, per les seves sigles en castellà) s'ha posat al seu lloc. I com no podia ser d'una altra manera, també ha pensat en aquelles persones que no poden accedir al subsidi per a majors de 52 anys. Ens referim a aquelles que estan en situació de desocupació.

Són sol·licitants que, malgrat haver esgotat la pensió contributiva de l'atur, no compleixen certs requisits perquè aquest organisme els pagui aquesta ajuda. Tanmateix, el SEPE ho té en compte i no vol deixar ningú tirat a la cuneta per res del món.

El SEPE ofereix una alternativa a aquests treballadors

Recordem que aquest subsidi per a majors de 52 anys té uns requisits que s'han de complir, per exemple: haver cotitzat almenys durant 15 anys i tenir ingressos inferiors al 75 % del salari mínim interprofessional.

Muntatge del cartell de prestacions del SEPE amb un caixer traient diners
El SEPE no oblida els aturats que no poden accedir a una coneguda prestació. | Getty Images, SEPE

Cal apuntar igualment que aquesta ajuda es pot cobrar fins a la jubilació del sol·licitant, un detall més que positiu que has de tenir en compte. I és que podries cotitzar sense cap problema fins que deixis de treballar i et paguin la pensió.

Parlarem d'una alternativa a aquesta pensió per a aquells que no compleixen certs requisits. Un dels que se sol incomplir més és el dels 15 anys cotitzats al llarg de la vida professional.

L'ajuda del SEPE és de 480 € al mes si compleixes certes premisses

El SEPE disposa de més ajudes, per exemple, aquelles destinades als majors de 45 anys que no estiguin treballant. Alhora, també es dirigeixen a la gent que ha esgotat la pensió de l'atur i no compta amb cap responsabilitat familiar.

Estem parlant d'una ajuda prop dels 500 €, concretament són 480 € al mes els diners que et podrien pagar des d'aquest organisme. I és que parlem d'una prestació del 80 % de l'Indicador Públic de Rendes d'Efectes Múltiples (IPREM).

Muntatge d'una mestressa de casa cansada sobre el taulell al costat d'una imatge de diners
T'ajudaran amb una prestació si en tens més de 45 anys i no trobes feina. | Getty Images

Ens referim a una ajuda que es cobra mig any, encara que hi ha una excepció en aquest cas que t'expliquem a continuació. I no és cap altra que versa sobre els treballadors fixos discontinus, si escau, i la durada de l'ajuda al temps cotitzat per desocupació l'any previ a la sol·licitud.

Tots els requisits per accedir a l'ajuda per a majors de 45

Si vols accedir a aquesta ajuda, has d'haver fet 45 anys i no haver arribat a l'edat ordinària de jubilació. Recordem que el 2023 està fixada en 66 anys i quatre mesos. No oblides que també t'has d'inscriure com a demandant d'ocupació des que l'assegurança de l'atur va finalitzar. Igualment que a l'anterior ajuda esmentada, has de deixar clar que els teus ingressos no sobrepassen els 810 € o no podràs acollir-te a la prestació.

Pel que fa a la manera de gestionar-ho, es pot dur a terme a través del web del SEPE o bé a les oficines d'aquest mateix organisme. També es pot fer efectiu per correu o bé en alguna oficina de registre públic.

Amb tot, no desaprofites aquesta oportunitat que t'atorga el SEPE perquè no et quedis sense recursos. I sobretot, mentre estàs buscant feina si tens més de 45 anys.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!