Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena'

Jorge Rey s'avança i parla del temps per al pont del Pilar: «Canvi important»

Jorge Rey avança el temps que hi haurà a mitjans octubre

Jorge Rey destaca per ser molt previsor i oferir els pronòstics del temps amb unes quantes setmanes d'antelació. En aquesta ocasió ha volgut tenir un gest amb els seus seguidors i ha avançat el «canvi important» que espera per al pont del Pilar.

Molta gent està pendent d'aquesta data, del 12 d'octubre. Serà el primer festiu nacional després de les vacances d'estiu. A més, aquest any serà dijous, per la qual cosa es podria enganxar amb el cap de setmana si ens agafem lliure el divendres 13.

El conegut aficionat a la meteorologia revela que a mitjans de mes hi podria haver variacions rellevants a Espanya. Deixa entreveure que aquesta festivitat estaria passada per aigua a causa de l'arribada d'algunes precipitacions. En un vídeo que va compartir al seu canal de YouTube aclareix que «aviat ho confirmarem».

Vol deixar clar que «no diem ni assegurem que plourà durant el Pilar molt o poc». Això sí, basant-se en els models actuals, «al voltant d'aquelles dates, a mitjan octubre, hi hauria un canvi». Però tampoc no és gaire clar que aquestes jornades d'inestabilitat coincideixin amb el 12 d'octubre.

«Queda per veure si els dies en què cau el pont ja es podrien notar aquests canvis deixant precipitacions», apunta Jorge Rey. Per tant, aquells que tinguin previst fer les maletes per a aquestes dates han de tenir molt presents les recomanacions del jove de Burgos.

Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere
Jorge Rey anuncia pluges per a mitjans d'octubre. | Europa Press

Serà només un avís de la tardor que ens espera al davant. El darrer dissabte 23 de setembre es donava el tret de sortida a la nova estació. Tot fa indicar que aquest període podria caracteritzar-se per «una major aportació de pluges», avança.

Jorge Rey es pronuncia sobre l'estiuet de Sant Miquel

Jorge Rey també va voler donar la seva opinió sobre el canvi de temps que s'experimentarà durant les pròximes jornades. Els termòmetres patiran una pujada notable i les precipitacions escassejaran, de manera que tindrem un ambient de total estabilitat. És el que es coneix com a l'estiuet de Sant Miquel i que sol coincidir amb el 29 de setembre.

En aquesta ocasió, sembla que s'ha avançat en el temps i que a més es mantindrà durant uns quants dies més. La mateixa Agència Estatal de Meteorologia confirmava que s'allargaria durant una mica més d'una setmana.

Sorprèn molt aquesta variació, sobretot després d'unes setmanes al setembre «amb borrasques, danes i aire fred en alçada que van deixar tempestes increïbles». Va destacar el que va passar en punts del Mediterrani, que es van veure molt castigats per les intenses pluges.

El jove expert en meteorologia recorda que al seu dia «havíem parlat que a partir de dimarts» arribarien precipitacions. Sobretot en algunes zones com Galícia, però la situació s'ha vist modificada.

«Els models han canviat força», apunta Jorge Rey. És cert que la previsió per a aquest dia anunciava l'arribada de «certa inestabilitat al Cantàbric, amb pluges a Astúries i Galícia». En qualsevol cas, avisa que «no serà gens important» si es compara amb el que es veia fa unes jornades als mapes.

Temperatures que arribarien a 37 °C

El que és més clar és que ens enfrontem a l'estiuet de Sant Miquel, apunta. «Afrontarem temperatures de fins a 28 °C a Lugo cap a final de setmana, de 33 °C a Bilbao divendres i de 32 °C a Palència». A Mèrida i Sevilla els termòmetres arribaran als 37 °C, per la qual cosa recomana «agafar el paraigua per refugiar-se del sol».

Admet que els «models pel que fa a precipitacions han canviat». Això significa que «aquests mètodes són canviants, deixant previsions diferents» d'un dia per l'altre. Convida a estar oberts «a certes variacions a l'àrea del Cantàbric».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!