Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets

L'ajuda de 600 € a la qual tenen dret tant els aturats com els que treballen

Descobreix els requisits per accedir a aquesta desconeguda ajuda del SEPE en col·laboració amb Fundae

El SEPE ofereix una sèrie d'ajudes als aturats del nostre país, però de vegades alguna també és vàlida per a aquells que estiguin treballant. Si ens fixem en el seu pressupost, hi ha una quantitat destinada a la formació de 100.000 persones en l'aprenentatge de competències per a la transformació digital, ecològica i productiva.

En col·laboració amb Fundae (Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació), el SEPE té oberta una convocatòria a manera de subvenció pública. Es tracta de microcrèdits de 600 euros per al finançament de cursos de formació. El cas és que s'hi poden acollir tant els treballadors en actiu com aquells desocupats que volen saber més sobre aquest tipus de sector.

L'ajuda del SEPE que pot cobrar un aturat i també un treballador en actiu

El pressupost total és de 23 milions d'euros dins dels fons europeus. Dos milions correspondrien a l'exercici del 2023 i uns 21 milions a l'exercici del pròxim any. Tot i això, aquests ajuts també van destinats a centres formadors amb programes que entrin dins del catàleg d'especialitats formatives del Sistema Nacional d'Ocupació.

Encara que la quantitat estàndard és de 600 €, a aquest ajut se'l pot dotar amb 100 € més per sol·licitant. Aquest extra va dirigit a entitats formatives o agrupacions incloses al Catàleg d'Especialitats Formatives del Sistema Nacional d'Ocupació. Aquestes rebran un mòdul de 100 euros per alumne, a banda dels 600 euros.

Requisits per rebre la subvenció pública de microcrèdits de 600 €

El treballador o aturat haurà d'haver realitzat algun curs sobre les temàtiques que versa la convocatòria. És obligatori que siguin cursos del SEPE, no s'hi inclouen postgraus, màsters o altres certificacions de formació professional. Aquest curs s'ha d'haver finalitzat abans del 30 de setembre del 2024 i les resolucions de les sol·licituds d'aquest ajut es dilucidaran per ordre de presentació.

Cal ressenyar que les sol·licituds es realitzaran en línia, mitjançant l'aplicació disponible de les diferents entitats col·laboradores al web de Fundae. Dins d'aquesta web, selecciona 'Microcrèdit 2023-2024' i registra't amb 'Clave', DNIe o certificat electrònic o digital. Seguidament, heu d'emplenar tota la informació que us vagin indicant en aquesta pàgina.