Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una noia asseguda al seient de conductor d'un cotxe i al costat dret una cartera oberta amb monedes i bitllets

L'ajuda de 600 euros que donen a una part d'Espanya perquè condueixis el teu cotxe

Desvelem la comunitat que ofereix aquesta magnífica ajuda per treure's el carnet de conduir a un cost més baix

La Comunitat de Madrid ha llançat una nova ajuda per facilitar que els joves puguin obtenir el carnet de conduir. Aquesta iniciativa busca ajudar aquells que desitgen treure's aquest permís, però que troben dificultats econòmiques per fer-ho.

L'ajuda puja a 600 euros i està destinada a cobrir part de les despeses relacionades amb el procés d'obtenció del carnet de conduir. Aquesta es pot sol·licitar fins al 15 d'octubre de 2024 i és vàlida per a aquelles persones que vulguin treure's el carnet aquest any i a 2025.

L'ajuda de la Comunitat de Madrid per treure's el carnet: 600 euros

Aquesta ajuda està adreçada a joves d'entre 18 i 30 anys que resideixin a la Comunitat de Madrid. Les despeses inclouen les classes pràctiques, les taxes de la Direcció General de Trànsit (DGT) i l'examen teòric i pràctic.

Una persona ensenya les claus d'un cotxe, mentre que una noia somriu amb els polzes enlaire i al cercle, un carnet de conduir
Gràcies a aquesta ajuda, et podràs treure el carnet sense gastar molts diners | Getty Images, Europa Press

Per sol·licitar aquesta ajuda per als qui volen el permís de conduir de categoria C (camions), categoria D (autobusos) i categoria C+E (camions amb remolc), els interessats han de complir certs requisits.

  • Estar empadronats a la Comunitat de Madrid.
  • Estar inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, un programa que busca millorar l'ocupabilitat dels joves

Per rebre l'ajut, els interessats han de presentar una sol·licitud mitjançant la pàgina web de la Comunitat de Madrid. És important tenir a mà la documentació necessària, com el DNI, el certificat d'empadronament i la inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Les despeses que cobreix l'ajuda per pagar el carnet de conduir

L'ajuda de 600 euros es pot utilitzar per cobrir diferents despeses relacionades amb l'obtenció del carnet de conduir. Entre ells s'hi inclouen:

  • Classes pràctiques: Les classes pràctiques són una part fonamental del procés per obtenir el carnet de conduir. Amb aquest ajut, els joves poden reduir el cost d'aquestes classes.
  • Taxes de la DGT: Les taxes de la Direcció General de Trànsit (DGT) són una altra despesa elevada. L'ajuda es pot fer servir per pagar aquestes taxes, tant per a l'examen teòric com per al pràctic.
  • Material d'estudi: La compra de llibres i altres materials d'estudi també pot ser coberta amb aquesta ajuda.

Pel que fa a aquest tipus d'ajuts, cal ressenyar que aquesta mesura s'ha implantat de manera similar a altres regions. Parlem del País Basc, Cantàbria, La Rioja, Galícia, Regió de Múrcia, Valladolid i Màlaga.