Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb oficina del SEPE i cercle vermell amb mans sostenint bitllets d'euro

Tant si treballes, com si no, podries tenir dret a una ajuda de 600 € al març

El SEPE i la Fundae tenen oberta una convocatòria de subvencions per a les persones que completin uns cursos formatius

El SEPE, Servei Públic d'Ocupació Estatal, té un paper fonamental a tot el territori. Aquest organisme ofereix i proporciona una sèrie de prestacions essencials per a milions de persones a Espanya. La seva tasca contribueix a fer que moltes famílies disposin de recursos econòmics per cobrir les necessitats bàsiques i protegir la població en situació de vulnerabilitat.

El SEPE ofereix ajuts i subsidis als aturats, i els seus serveis són essencials per a un ampli grup de ciutadans. Tot i això, també destina part del seu pressupost a tota mena de persones, sense tenir en compte si treballen o no. En col·laboració amb la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (Fundae), ha obert una convocatòria de subvencions públiques per finançar cursos de formació.

El programa, finançat amb els fons Next Generation, ofereix uns microcrèdits de 600 euros. Segons explica la pàgina web, la intenció és que els beneficiaris adquireixin competències en la transformació digital, verda i productiva amb els cursos.

El pressupost total és de 23 milions d'euros, i la convocatòria s'emmarca en el projecte “Finançament de formació” dins del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Aquests microcrèdits del SEPE es poden demanar per a un total de 76 cursos, que es poden consultar en aquest enllaç. Un cop finalitzats s'obtindria un certificat reconegut al mercat de treball.

Les formacions abasten àmbits de tota mena. Pots assumir coneixements de Desenvolupador de Microsoft Power Platform, de Direcció General de Marina Mercant o Professional Cloud Database Engineer a Google, entre molts d'altres.

Quins requisits cal complir per obtenir la subvenció del SEPE?

El potencial beneficiari d'aquests microcrèdits, sigui treballador o aturat, rebrà l'import un cop hagi finalitzat amb èxit el curs corresponent. És a dir, cal matricular-se, superar la formació, obtenir el certificat i, a partir d'aquí, sol·licitar-ne la prestació. Els interessats només es poden inscriure a un dels cursos.

La Fundae indica que la formació s'ha de realitzar entre l'1 de gener del 2023 i l'1 de setembre del 2024, i el termini per demanar la subvenció del SEPE acaba el 30 de setembre del 2024. La convocatòria exigeix el certificat del curs, la factura, el justificant de pagament i una declaració de l'entitat que ha fet el curs. Els cursos s'imparteixen en espais de formació homologats per cada entitat, i es poden consultar aquí.

El programa té un límit de 100.000 persones i els microcrèdits s'atorgaran en funció de l'ordre de sol·licitud.