Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d´un DNI al costat d´un cotxe patrulla de policia

L'avís de la Policia sobre el DNI: la novetat que arribarà 'aviat'

Els temps canvien i la societat evoluciona. La Policia Nacional no es vol quedar enrere i ja ha anunciat un gran canvi

El DNI és el document més important que hi ha. Acredita la identitat de tots els ciutadans espanyols i el seu ús és fonamental per a molts tràmits de la nostra vida quotidiana. Per això, cal fixar-se en la seva data de caducitat, per evitar problemes greus.

Així mateix, moltes persones solen desplaçar-se sense el DNI, cosa que impedeix la realització de certes activitats. Tot i això, la Policia Nacional ha anunciat novetats que poden ser de gran ajuda per als més despistats.

El món està en evolució constant, i la tecnologia ha canviat la manera de comunicar-nos, de relacionar-nos i de dur a terme l'àmplia majoria de gestions i tràmits. Tots els processos estan digitalitzats i els dispositius mòbils han esdevingut pràcticament un nou òrgan vital per a l'ésser humà. Perdre el telèfon o quedar sense bateria et deixa totalment inhabilitat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El DNI es podrà portar al telèfon mòbil

Tot i això, la Policia Nacional és conscient dels canvis que imperen a la societat. A través del seu compte oficial de TikTok, ha informat que, pròximament, el DNI es podrà portar de forma digital al telèfon mòbil.

Al vídeo apareix una agent del cos policial, que es dirigeix a la càmera amb un mòbil a la mà. "És la teva càmera de fotos, el teu moneder, el teu GPS, el teu rellotge, i aviat també serà el teu DNI”, assenyala. "Podràs utilitzar-lo per a qualsevol procés de registre públic o privat, com l'obertura d'un compte bancari, el registre en un hotel o lloguer d'un vehicle".

L'agent assegura que el document serà vàlid i es podrà identificar i acreditar la teva identitat. Només caldrà ensenyar "aquesta imatge electrònica del document, mitjançant un QR que estarà signat electrònicament per la policia". "Aviat podràs portar el teu DNI de forma virtual al teu mòbil", assegura.

El vídeo compta amb més de 800.000 reproduccions i la caixa de comentaris s'ha omplert d'usuaris contents amb la proposta. Ara bé, també hi ha d'altres que prefereixen seguir amb el mètode tradicional i portar el carnet físicament a la cartera.

Altres entitats ja han optat per digitalitzar els documents. Des de fa uns quants anys, la Direcció General de Trànsit (DGT) permet portar el carnet de conduir a través de la seva aplicació MiDGT.