Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona amb cadira de rodes i una altra imatge d'una mà amb diversos bitllets de 50 euros

L'ajuda de 30.000€ que poden demanar a Espanya algunes persones amb discapacitat

El Pla Adapta és una iniciativa adreçada a persones amb discapacitat sensorial, mobilitat reduïda o malalties rares

Les persones amb discapacitat solen disposar de pocs recursos pel que fa a la mobilitat. Molts carrers o voreres no estan adaptats per a les cadires de rodes, cosa que en dificulta el pas i pot provocar problemes. Així mateix, molts blocs de pisos no tenen elements fonamentals com rampes que facilitin l'entrada d'aquestes persones.

Per això, l'Ajuntament de Madrid, que manté el compromís amb les persones discapacitades, ha llançat la cinquena edició del Pla Adapta. Aquesta iniciativa, que és pionera a Espanya, ofereix ajuts per adequar els habitatges a les necessitats de persones amb discapacitat sensorial, mobilitat reduïda o malalties rares. Les quanties poden arribar fins als 30.000 euros per habitatge, i aquests ajuts es poden sol·licitar des d'aquest dimarts 16 d'abril fins al pròxim 15 de juliol.

L'Ajuntament lliura aquesta quantia a les persones amb discapacitat igual o superior al 75%. A aquells amb una discapacitat entre el 33% i el 65%, se'ls cobriran el 50% de les actuacions, amb un màxim de fins a 14.000 euros. Per als que tinguin una discapacitat entre el 65% i el 75%, la subvenció serà del 70%, amb un límit de 25.000 euros.

Pel que fa a les persones amb malalties rares, se subvenciona el 70% del que costa l'actuació, amb un màxim de 25.000 euros.

AJUDES PLA ADAPTA

PERCENTATGE DE DISCAPACITATIMPORT
Entre 33% i 65%Màxim 14.000 euros
Entre 65% i 75%Màxim 25.000 euros
Més del 75%Màxim 30.000 euros
Malalties raresMàxim 25.000 euros

La cinquena edició del Pla Adapta destinarà 4 milions d'euros per treure barreres arquitectòniques a habitatges i millorar l'accessibilitat. Fins ara, l'Ajuntament de Madrid ha dedicat 17 milions d'euros al Pla Adapta i s'han fet 1.730 actuacions d'adaptació.

També hi haurà obres a portals residencials

El Pla Adapta també compta amb una línia d'ajuts dirigits a obres d'accessibilitat en portals d'edificis residencials. Aquestes reformes consisteixen en la instal·lació de rampes, puja escales, plataformes elevadores i automatismes per a l'obertura de portes. A més, s'ha implementat una guia digital de lectura fàcil disponible en llengua de signes i braille.

Aquest any, Madrid compta amb novetats importants com una línia dedicada especialment a les malalties rares, i s'ha convertit a la primera ciutat europea a fer-ho. La presentació del Pla Adapta va comptar amb la presència de representants de diferents associacions. Entre elles hi va haver la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Madrid (FAMMA) o el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

Plena Inclusió o la Confederació Espanyola de Famílies de Persones Sordes (FIAPAS) també hi van ser presents. Madrid està molt involucrada a millorar les condicions de les persones amb discapacitat i aquests ajuts són imprescindibles per a un sector de la població.