Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses monedes de 2 cèntims amb dues imatges més, d'una mà amb bitllets de 100 euros i una altra d'un home sorprès

Aquest és el truc per saber si les monedes que tens a casa valen molts diners o no

Hi ha peces que estan molt buscades i es poden vendre per altes quantitats

La col·lecció de monedes ha tornat a guanyar popularitat. La numismàtica és una disciplina molt passional, els seus seguidors dediquen molt de temps a trobar les peces més cobejades. I és que hi ha exemplars que es revaloren amb el pas dels anys, i es poden arribar a vendre per quantitats inimaginables.

Per tot això, és probable que a casa tinguis algunes d'aquestes monedes. Sense saber-ho, entre mans podries tenir un autèntic tresor. S'aconsella acudir a un professional que revisi l'autenticitat i el valor de les monedes, però hi ha trucs per conèixer un preu aproximat.

Els trucs que et poden servir per comprovar les teves monedes

  • Investiga quantes monedes es van emetre: És important comprovar la quantitat d'exemplars d'aquesta moneda que es van encunyar. Si descobreixes que hi ha poques unitats al mercat, és possible que tinguis una peça de molt valor.
  • Cerca als portals especialitzats: Una altra opció és entrar a pàgines webs de cases especialitzades en numismàtica. Pots trobar informació rellevant sobre les monedes i corroborar si es tracta d'una peça especial o molt preuada.
  • Comprova les particularitats: Aquest pas pot ser complicat, però algunes monedes tenen característiques úniques, com ara errors o rareses. Aquests trets les fan més valuoses, ja que com més estranya sigui la decisió, et poden oferir més diners per aquesta moneda.
  • Utilitza llocs per vendre productes: Plataformes com Mercat Lliure, eBay o Amazon poden ser una gran solució per vendre aquestes peces. En aquestes pàgines hi ha nombrosos exemplars de monedes, i molts usuaris les fan servir. A més, les xarxes socials serveixen per donar-se a conèixer i promocionar aquestes monedes.

El valor de les monedes depèn, sobretot, de la raresa, la singularitat, les errades d'encunyació o la seva escassetat al mercat. Tant els euros com les pessetes poden adquirir un preu increïble i les monedes més comunes poden amagar un premi apassionant. Fins i tot les monedes d'1 cèntim es poden vendre per fins a 6.000 euros.

Així mateix, hi ha monedes que es van emetre de forma commemorativa, i és un altre element que en pot elevar el valor. Un dels darrers exemples és la moneda de 2 euros que celebra els 200 anys de la creació de la Policia Nacional. És de curs legal i es pot fer servir per a tota mena de transaccions.