Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.

Ajuda extra de 480 € per majors de 45 anys: requisits i com demanar-la avui mateix

Es tracta d'una prestació a la qual tindrien accés alguns aturats

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ofereix una ajuda extra de 480 € als majors de 45 anys. Es tracta d'una prestació a què accediran els aturats, sempre que compleixin una sèrie de requisits. Per saber si hi pots optar, tan sols necessites prestar atenció al següent article.

En primer lloc, exigiran que el possible beneficiari hagi esgotat la prestació contributiva d'atur sense haver aconseguit una feina. Ens trobem amb una ajuda assistencial, al qual poden accedir les persones de més de 45 anys que no tinguin càrregues familiars.

Hauran d'acreditar davant del SEPE que han cobrat la desocupació i que ja l'han esgotada. A més, cal que romanguin com a demandants d'ocupació a les oficines de l'atur, recull El Periódico. Adquireixen també el compromís de no rebutjar les futures ofertes de feina que els facin arribar des d'aquest organisme.

Tindran en compte les rendes dels interessats

A més de confirmar la seva situació d'aturat en cerca activa d'ocupació, també es tindran en compte les rendes. S'ha de demostrar que no ingressa al mes més del 75 % del salari mínim interprofessional (SMI). Per tant, aquest límit quedaria fixat en 810 € mensuals.

Mans amb bitllets de 50 € davant d'un caixer
L'ajuda de 480 € es pot percebre durant un màxim de sis mesos. | Getty Images

Aquesta quantia serà determinant tant perquè ens la concedeixin com per mantenir-la. El període màxim per percebre aquesta ajuda és de sis mesos. Es pot donar el cas que s'arribi a aquesta data sense que variï la nostra situació laboral. Si això passa, des del servei d'ocupació ofereixen altres alternatives.

Posen a la disposició d'aquests ciutadans un altre tipus de recursos. Entre ells hi ha, per exemple, la Renda Activa d'Inserció o la possibilitat de sol·licitar el subsidi per a majors de 52 anys. És una altra alternativa que es pot valorar i que és molt interessant.

Com sol·licitar-la?

Els aturats de més de 45 anys que ja no tinguin accés a la prestació contributiva poden recórrer a aquesta ajuda de 480 €. S'estendrà durant mig any com a màxim sense possibilitat de pròrroga. Pots sol·licitar-la telemàticament a través del portal del SEPE d'una manera molt senzilla. També hi ha l'opció de reclamar-la de forma presencial a les oficines del servei públic. Això sí, prèviament caldrà sol·licitar cita perquè ens atengui un funcionari.

Què passa amb els aturats de més de 52 anys?

A partir dels 52 anys és possible que molts dels aturats que finalitzessin la prestació contributiva tinguin dret a cobrar el subsidi per als majors de 52. També exigiran una sèrie de requisits als sol·licitants d'aquesta ajuda.

Oficina del SEPE
El SEPE ofereix altres subsidis quan s'esgoti l'ajuda. | SEPE

Cal que aparegui com a demandant d'ocupació almenys durant un mes des que finalitza la prestació de l'atur. Demanaran l'acompliment del compromís d'activitat en què apareix inclòs a la sol·licitud de subsidi.

Com passava amb el cas anterior, les rendes que tinguin no han de superar el 75 % de l'SMI. Per això, s'exclourà la part proporcional de les dues pagues extraordinàries.

A més a més, ha d'acreditar que reuneix totes les exigències per accedir a qualsevol pensió contributiva de jubilació de la Seguretat Social. Això suposa que s'ha de tenir cotitzat un mínim de 15 anys, dels quals dos han de ser als darrers 15 anys.

Cal recordar que aquesta última paga compta amb un caràcter indefinit i es pot estendre fins que s'assoleixi l'edat ordinària de retirada. A més, els perceptors estaran cotitzant amb vista a la jubilació. Per tant, es converteix en una solució que pot tenir en compte aquest grup de població, que arrossega problemes per reincorporar-se al mercat laboral. A partir dels 50 anys, troben moltes traves per fer-se un lloc a les empreses.