Imagen de un cliente en un concesionario con mascarilla.

L’ajuda de 5.500 euros per canviar-te el cotxe que pots demanar avui mateix

Dues variables fonamentals en determinen la quantitat

  

Els concessionaris de cotxes han passat d'estar tancats a estar plens en qüestió d'uns dies. Les ajudes anunciades pel govern ja han fet efecte i són molts els interessats en renovar el seu vehicle aprofitant les subvencions de fins a 5.500 euros.

Es tracta d'un ajut per incentivar la compra de cotxes en un moment especialment delicat pel sector després de la crisi del coronavirus. Aquesta mesura està englobada dins del pla de suport a l'automoció anunciat ahir pel president de govern, Pedro Sánchez.

En total, el programa d'ajudes arriba als 3.750 milions d'euros: 1.535 aquest any i 2.210 milions a partir del 2021. No obstant això, gran part d'aquests diners correspon a crèdits ICO, mentre que per als incentius de compra s'han previst d'entrada 450 milions.

Ajuts per incentivar la renovació de cotxes

Del total de 450 milions, 250 corresponen en sentit estricte al pla de renovació de parc automobilístic, 100 milions corresponen a la renovació de flotes per part d'institucions públiques i els 100 restants a l'adquisició d'elèctrics sense l'obligació de desballestament.

El primer paquet de mesures es concedirà tant per a vehicles elèctrics com per als tradicionals de gasolina i dièsel que tinguin una eficiència energètica A o B i emissions inferiors a 120 grams de CO2 per quilòmetre.

A més, el turisme adquirit ha de costar com a màxim 35.000 euros o 45.000 per a persones amb mobilitat reduïda o cotxes amb etiqueta ZERO.

Desballestament de cotxes amb més de 10 anys d'antiguitat

L'altre requisit imprescindible per optar a aquest primer paquet de la subvenció és portar un altre cotxe amb almenys 10 anys d'antiguitat al desballestament. 

  

Si ets un particular i estàs interessat a renovar el teu cotxe, has de saber que la quantia de subvenció pot oscil·lar entre els 400 i 5.500 euros. 

  

Les dues variables fonamentals a l'hora de determinar cada quantia seran l'eficiència del cotxe adquirit i l'antiguitat del cotxe. Per exemple, si adquireixes un cotxe elèctric i portes al desballestament un vehicle amb més de 20 anys d'antiguitat, previsiblement podràs accedir al màxim de l'ajuda.