Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les banderes de la Unió Europea i els països membres al Parlament Europeu

Un municipi català retira la bandera d'Europa pel veto dels eurodiputats independentistes

Així ho va decidir el govern municipal després de la constitució del Parlament europeu a Estrasburg

«Hem retirat la bandera europea de l'espai públic com a reivindicació i denúncia fins que es regularitzi la situació injusta en què es troben els eurodiputats independentistes». Així ha transmès la notícia l'alcalde del poble d'Arbúcies  (Selva), Pere Garriga, la decisió que ha pres el govern municipal envers la bandera europea. 

Tal com han publicat des del mateix ajuntament, «arran de la prohibició al president Carles Puigdemont i a Toni Comín de  poder entrar al Parlament europeu i l'impediment del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que es troba a la presó de Lledoners, a exercir els seus drets com a eurodiputatsescollits  als comicis del 26 de maig, el consistori arbucienc ha decidit retirar la bandera europea de la plaça 1 d'octubre fins que es normalitzi de la situació».

«Gest reivindicatiu i de protesta pacífica»

L'ajuntament, amb un equip de govern 100% del partit Entesa per Arbúcies, tot i que el plenari el comparteixen amb Esquerra Republicana i la CUP, van prendre aquesta decisió el passat dimarts, durant el seu ple municipal. Tal com anuncien en la seva publicació, «després de la constitució del Parlament europeu a Estrasburg i com a gest reivindicatiu i de protesta pacífica, el govern municipal ha decidit emprendre mesures per denunciar el veto als eurodiputats independentistes, que no van poder presentar-se a la càmera europea per prendre possessió del seu escó».

Escons buits a l'espera que els tribunals es pronunciïn

De moment, els escons de Puidemont, Comín i Junqueras segueixen buits a l'espera de com avança el seu cas en els tribunals europeus. Així ho van decidir els seus partits JxCat i ERC, ja que de moment no es plantegen un altre escenari en el qual es designi cap substitut.

Des de JxCat estan «convençuts» que se'ls reconeixerà com a eurodiputats «tal com els ha votat la gent» i resten a l'espera que el Tribunal de Justícia de la UE es pronunciï sobre la demanda interposada per Puigdemont i Comín. Al seu torn, des d'ERC confirmen que l'escó de Junqueras seguirà buit i «lluitaran» perquè el pugui ocupar.

També et pot interessar...