Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de tres ampolles de plàstic.

L’Ajuntament de Barcelona elimina l’aigua envasada i els gots de plàstic

Es tracta d’una important mesura mediambiental que afectarà totes les dependències municipals i actes públics. L’objectiu és utilitzar alternatives que siguin més sostenibles

L’Ajuntament de Barcelona ha pres una d’aquelles mesures mediambientals que de ben segur marcaran un abans i un després en aquest camp. En concret, el consistori ha aprovat un decret molt estricte contra el plàstic, ja que implica suprimir de les dependències municipals i els actes públics tots els gots, plats i altres objectes fabricats amb aquest material, així com eliminat l’aigua envasada. 

En un comunicat, l’Ajuntament, liderat per l’alcaldessa Ada Colau, afirma que aquesta mesura mediambiental té l’objectiu d’eliminar els plàstics d’un sol ús per tal d’apostar per alternatives més sostenibles  i evitar així generar tants residus. Pel que fa a l’aigua envasada, també quedarà suprimida, tant si està en un envàs de plàstic com de vidre.

Aquesta mesura s’emmarca dins de del programa municipal ‘Ajuntament + Sostenible’, que forma part de l’Agenda 21 de Barcelona. Sens dubte, una aposta absoluta cap a unes polítiques més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient  per part del consistori que haurem de veure si segueixen altres municipis.

Aposta municipal cap a les polítiques sostenibles

La nova mesura que ha pres el consistori de Barcelona també implicarà que l’aigua que es serveixi en dependències municipals o en actes públics es fomenti des de la xarxa urbana d’aigua, i serà distribuïda a partir de gerres d’aigua entre els treballadors municipals per tal d’eradicar l’ús del plàstic i del vidre. 

  • També et pot interessar: L’any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als mars i oceans

Segons afirma en el comunicat el mateix consistori, aquesta aposta cap a polítiques més sostenibles en l’àmbit municipal implica un «compromís amb la preservació del medi ambient».  Una mesura que, més enllà de l’administració, pretén ser una influència sobre la població per tal d’incentivar la cura del nostre entorn.

Més enllà de generar menys residus de plàstics i vidres, la iniciativa municipal també pretén reduir l’impacte ambiental que es deriva directament de la fabricació d’aquests materials a gran escala.