Bosses de brossa llançades al carrer a Calafell.

Polèmica a Mataró per la mala gestió de la brossa

L'Ajuntament justifica l'empresa de neteja i culpa els usuaris d'«ús inadequat» dels contenidors

El govern municipal socialista de Mataró, capital del Maresme, justifica que un camió de la brossa barregés dissabte el contingut dels contenidors de rebuig i orgànica a la zona industrial del Pla d'en Boet, després del mercat setmanal. Assegura que els contenidors ja estaven «contaminats» amb residus impropis i que en aquests casos els protocols fixen recollir-ho tot com a rebuig, per la qual cosa l'empresa adjudicatària –FCC– no hauria incomplert cap procediment.

A més, el consistori assegura que, justament en aquest punt, és habitual que els usuaris facin un «ús inadequat» dels contenidors. Per defensar aquesta teoria, l'Ajuntament ha distribuït una fotografia on es veuen caixes amuntegades sobre els contenidors de rebuig i orgànica.

ERC ha denunciat la presumpta mala praxi de l'empresa de neteja

Es dona la circumstància, però, que en aquest punt no hi ha cap més contenidor perquè els usuaris puguin recollir selectivament la resta de fraccions. Des del consistori s'informa que els paradistes estan informats que el cartó s'ha de deixar apilat a banda dels contenidors perquè el camió corresponent el pugui recollir, cosa que, diuen, no succeeix.

  

El consistori ha volgut reaccionar així a la denúncia pública que ha fet ERC, que ha distribuït un vídeo on s'aprecia la presumpta mala praxi de l'empresa de neteja. Des del govern municipal defensen que complementàriament a aquestes primeres informacions, els serveis tècnics realitzaran «un informe detallat per donar compte de la incidència de manera precisa».

També et pot interessar...