Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Plaça del Mercadal de Reus en primer pla, amb l'Ajuntament al fons

Reus accelera el pagament a proveïdors amb tres milions d'euros en factures

Ja s'haurien pagat totes les factures anteriors a l'estat d'alarma

L'Ajuntament de Reus ha pagat 3.150.000 euros en factures pendents d'abans de l'estat d'alarma. Segons va explicar el govern local, es tracta d'una mesura per injectar liquiditat a les empreses i pal·liar els efectes que l'actual situació els pot suposar. La setmana passada es va anunciar que s'havia pagat gairebé la meitat d'aquestes factures.

[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]

En un comunicat de premsa, el consistori explica que ja s'han començat a pagar noves factures, les que corresponen a les darreres setmanes. Durant el període de confinament, decretat per mitjà de l'estat d'alarma, s'ha generat una despesa municipal de la qual 350.000 euros ja s'haurien abonat. En total s'han tramitat, les darreres setmanes, 1.015 factures.

L'Ajuntament de Reus deixarà d'ingressar un milió d'euros al mes

Durant una roda de premsa telemàtica celebrada la setmana passada, el govern local va exposar alguns dels impactes econòmics d'aquesta situació. Sobre les arques municipals suposa deixar d'ingressar un milió d'euros al mes en conceptes com les llicències de terrassa i de venda ambulant suspeses, l'ajornament d'impostos o les quotes de les escoles bressol.

Tot i això, segons la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, «l'emergència sanitària ha agafat l'Ajuntament amb els deures fets, per això hem pogut donar una resposta ràpida i contribuir a ajudar les empreses, les famílies i el conjunt de la ciutadania en l'actual context d'incertesa econòmica». En aquest sentit, el consistori reusenc reclamava la setmana passada ajudes i implicació per part tant de la Generalitat com de Moncloa de cara a les administracions locals.

En una altra línia de treball, l'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una cimera econòmica en la qual participen agents empresarials, laborals i comercials per intentar avançar-se als efectes a mitjà i llarg termini de les mesures decretades per la pandèmia. La primera sessió d'aquest òrgan consultiu va dibuixar quatre línies de treball diferents: empresa, comerç, hostaleria i turisme.