ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

L'Ajuntament de Sabadell aprova l'ús de mascaretes transparents per al personal d'atenció al públic

La proposta, aprovada per unanimitat, ha estat presentada per Ciutadans

Imatge d'unes mascaretes de color negre i finestreta transparent
Els treballadors de l'Ajuntament de Sabadell utilitzaran mascaretes transparents en l'atenció al públic. | Europa Press

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, ha aprovat que el personal que treballa en les oficines d'atenció al públic usi màscares transparents. La proposta, presentada per grup municipal de Ciutadans, ha comptat amb el suport de la resta de formacions del consistori sabadellenc —PSC, Podem, ERC, Junts per Sabadell i Crida per Sabadell.

Segons la moció aprovada, la pandèmia ha provocat l'ús obligatori de les mascaretes, tant en espais oberts com tancats, un fet que «a la majoria dels ciutadans no els impedeix tenir una comunicació fluida, però que hi ha col·lectius als quals els hi fa impossible la comunicació». En aquest sentit, el text explica que «les persones sordes necessiten la lectura dels llavis i les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura dels llavis sinó que, a més a més, dificulta l’audició de les persones amb implant coclear».

La moció, en la seva part dispositiva, recorda que «tots els ciutadans tenen dret a l’accés a l’Administració i als organismes públics en igualtat de condicions, per això és necessari eliminar totes les barreres que impedeixen a aquests ciutadans exercir els seus drets». En referència a això, la proposta assenyala que «les mascaretes suposen una nova barrera per a les persones amb trastorn de l’espectre autista, gent gran o nens».

Més de mig centenar de casos positius a l'escorxador de Sabadell

53 treballadors de l'empresa Maper Carns que fan de matadors a l'escorxador de Sabadell han donat positiu per Covid-19. Segons va anunciar ahir l'Ajuntament del municipi, Salut els va informar aquest dimarts que després de detectar tres positius, i com marca el protocol, van fer les proves PCR a la resta de la plantilla detectant 43 positius més quan encara hi havia 35 treballadors esperant els resultats.

La xifra de positius, segons apunta CCOO, ja s'eleva a 53. El sindicat assegura que aquest més de mig centenar de positius han obligat a paralitzar l'activitat a l'escorxador perquè no s'estan matant animals. També denuncien que s'ha arribat a aquesta situació perquè Maper Carns ha incomplert sistemàticament les mesures de seguretat des de l'inici de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari