L'Equip de govern de l'Ajuntament de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, ha emès un comunicat rebutjant frontalment el projecte d'ampliació del dipòsit de residus de la seva localitat. El consistori ha anunciat les primeres mesures que ha emprès després d'assabentar-se d'aquesta iniciativa a través dels mitjans de comunicació.
D'aquesta manera, l'Ajuntament ha procedit a recopilar tota la documentació pública disponible a la web de la Generalitat i al seu estudi previ i immediat, tant en l'àmbit tècnic com jurídic; dels quals ha conclòs que el projecte es troba en una fase absolutament inicial, i per tant, a temps d'aturar-lo.
A més a més, vistes les dimensions i característiques que proposa el projecte d'ampliació, el consistori ha encarregat dos informes als serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament, per tal d'impedir l'autorització de la Generalitat a l'esmentada ampliació; i alhora recollir un conjunt d'al·legacions tècniques i mediambientals per tal de fer front al projecte en el seu tràmit inicial i impossibilitar la seva continuïtat.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Totes les accions necessàries per impedir l'ampliació
El projecte d'ampliació del dipòsit de residus és obra de la mateixa empresa propietària de l'equipament, que ha iniciat els tràmits d'ampliació sense consultar ni comunicar les seves intencions al consistori.
Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Tivissa s'ha posicionat totalment en contra de l'ampliació i ha anunciat que durà a terme totes les accions polítiques, jurídiques i tècniques necessàries per a impedir la seva realització. Mentre que, per la seva banda, el consell comarcal de la Ribera d'Ebre, prepara també un informe tècnic com a pas previ per a la presentació d'al·legacions al projecte.
També et pot interessar:
- El projecte d'ampliació de l'abocador de Tivissa preveu quadruplicar la superfície de l'actual
- L'incendi entre Tivissa i Rasquera ha cremat una superfície d'1,4 hectàrees
- S'incendia el cobert d'una granja de pollastres a Tivissa
- Estabilitzat l'incendi forestal al Perelló, que ha cremat unes 220 hectàrees