Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una família amb fills a casa seva i una rodona vermella amb una indicació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

L'extra de 115 euros que la Seguretat Social concedeix a molts amb una condició

Aquest ajut va orientat a aquelles persones que cobren l'Ingrés Mínim Vital

Aquelles persones que estan en situació de vulnerabilitat a Espanya tenen diverses ajudes. En aquest cas, des de la Seguretat Social recorden un complement orientat a les famílies amb fills i escassos recursos.

L'objectiu d'aquest tipus d'ajuts i de mesures socials és aconseguir que cap ciutadà es quedi enrere i tothom pugui viure en condicions dignes. Aquest complement, per exemple, s'atorga com a 'plus' als que cobren l'Ingrés Mínim Vital, una mesura clau.

Així és l'ajut de 115 euros per a famílies de la Seguretat Social

L'Ingrés Mínim Vital ha estat una de les mesures més comentades en els darrers anys. A més d'aquesta ajuda, el Gobierno i els autonòmics n'ofereixen d'altres, a través de la Seguretat Social, que funcionen com a complement.

És el cas, per exemple, d'aquesta ajuda de fins a 115 euros anomenada Ajuda per a la Infància i que complementa l'IMV. Per això, està orientada a aquelles famílies vulnerables amb fills a càrrec seu.

Tot i que és comú conèixer-la pel seu import de 115 euros, la veritat és que la quantia pot variar entre els 57 i els 115 euros. Aquesta es decideix segons els ingressos de la unitat familiar i l'edat dels menors. La condició principal, necessària per cobrar aquest ajut, és ser beneficiari de l'Ingrés Mínim Vital, ja que és un complement.

Quant es cobra amb aquesta ajuda i com sol·licitar-la

Les famílies amb fills entre 6 i 18 anys, per tant, obtindran un total de 57,50 euros al mes. Les que tinguin fills entre 3 i 6 anys rebran 80,50 euros mensuals. Les que tinguin menors de 3 anys a càrrec seu, obtindran la quantitat màxima de 115 euros.

Per part seva, també la poden sol·licitar els qui tinguin fills majors de 18 anys i més d'un 65% de discapacitat. Per fer-ho, cal accedir al web del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions i emplenar el formulari de l'IMV.

Per comprovar si tens dret a aquest complement, des de la Seguretat Social indiquen que pots utilitzar el mateix simulador que es fa servir per saber si es té dret a l'IMV, allotjat a la mateixa pàgina de la sol·licitud.