Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vehicles circulen per una autopista de tres carrils, amb el logotip de la DGT

La novetat de la DGT que treu de polleguera milions de conductors a Espanya

L'organisme introduirà nous radars a certs punts de les carreteres, i compten amb una curiosa novetat

La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa constantment en la millora de la seguretat viària. Amb l'objectiu de reduir els accidents de trànsit i la mortalitat, les carreteres han anat incorporant diferents eines per castigar els comportaments que posin en perill la resta de conductors.

Molts sinistres es produeixen per un excés de velocitat. Per això, la DGT ha decidit instal·lar 90 nous radars a vies interurbanes, i la majoria seran mòbils d'ubicació. Aquests es col·locaran en punts on hi hagi obres, i comptaran amb una particularitat distintiva.

Com seran els nous radars que introduirà la DGT?

Hi haurà radars de tram, que són els que mesuren la velocitat en una zona concreta de la carretera. Durant aquest trajecte, els conductors han de circular per sota del límit permès si no volen rebre sancions o multes.

No obstant això, la novetat més important es troba als radars mòbils. I és que reduiran la velocitat d'alguns punts de les carreteres fins als 60 km/h, la meitat de la velocitat genèrica permesa a autopistes i autovies.

El director general de la DGT, Pere Navarro, no ha donat detalls sobre quant de temps hi seran presents aquests radars. Però ha confirmat que estaran senyalitzats prèviament amb un gran cartell perquè tots els conductors en tinguin coneixement.

Aquesta mesura busca que els conductors no sobrepassin el límit als trams on hi hagi obres. La carretera no pot estar en les millors condicions, cosa que exigeix una major precaució i cautela.

Tot i això, hi ha molts usuaris que no segueixen les indicacions, i la DGT busca acabar amb aquest tipus d'actes i garantir la seguretat en aquestes zones.

La DGT ja va fer proves amb aquests radars el 2022. Van estar en funcionament durant una setmana, i les dades reflecteixen el modus operandi de molts ciutadans. Més de 3.400 conductors van ser multats en circular per sobre del nou límit de velocitat.

La quantitat de les sancions pot oscil·lar entre els 100 i els 600 euros. En funció de la gravetat de la infracció, el càstig pot implicar la retirada de punts del carnet de conduir. Per tant, cal obeir a les senyalitzacions no només per evitar multes, sinó per protegir els conductors i els treballadors que estan fent les obres.