Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una família amb fills a casa seva i una rodona vermella amb una indicació del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social

L'ajut que concedeix la Seguretat Social als qui tinguin fills: més de 200 € al mes

Les famílies amb menors a càrrec i que siguin beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital poden rebre uns diners extra

Moltes famílies a Catalunya i a Espanya es troben en situació de vulnerabilitat. La manca d'ingressos pot crear greus problemes per pagar factures o tenir la capacitat de cobrir les necessitats més essencials. Per això, la Seguretat Social exerceix una gran tasca per a molts ciutadans, i l'Ingrés Mínim Vital sembla un pilar fonamental en la vida dels seus beneficiaris.

Dit això, hi ha llars que tenen menors a càrrec, fet que suposa un augment en les despeses. I el complement d'ajuda per a la infància (CAPI) es converteix en una solució important.

En què consisteix el complement d'ajuda per a la infància?

El CAPI forma part de l'Ingrés Mínim Vital. És de caràcter mensual, vol lluitar contra la pobresa infantil i està adreçada les famílies amb fills menors d'edat a càrrec seu. La prestació de la Seguretat Social pot arribar a ser més de 250 euros en alguns casos.

Import del Complement per a la Infància de l'IMV

SITUACIÓQUANTIA
Menors de 3 anys115 euros
Entre 6 i 18 anys80,50 euros
Entre 6 i 18 anys57,50 euros

Quins requisits cal complir?

Les famílies que vulguin accedir al CAPI han de complir uns criteris establerts per la Seguretat Social. Els ingressos de la família no poden superar el 300% de la renda garantida per l'Ingrés Mínim Vital, que pots consultar aquí. A més, el patrimoni net no ha d'excedir el 150% dels límits per calcular el límit de patrimoni aplicable.

A més, els beneficiaris potencials han de superar un test d'actius, i el límit serà de 6 vegades la renda garantida, que és la que està fixada per llei. Es tracta d'una prova que vol assegurar que el valor dels actius s'està computant correctament. I la quantia es pot revisar aquí.

Com sol·licitar el CAPI?

La sol·licitud es pot dur a terme amb el certificat Digital o Cl@ve per internet. Una altra manera consisteix a emplenar un formulari imprès. Cal completar-lo introduint les dades personals i adjuntar-hi una foto personal i del DNI.

El complement d'ajuda a la infància de la Seguretat Social és una gran opció per a moltes famílies. La situació econòmica a escala general no és fàcil, i els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital han augmentat aquest 2024. Segons les dades facilitades per La Moncloa, al març va arribar a 575.000 llars, i es reparteixen més de 120.000 de les que es lliuraven fa un any.