Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home treballa davant de l'ordinador i apunta en un paper, i al cercle, bitllets de 50 euros

Els ajuts de fins a 1.000 € que poden demanar molts complint algunes condicions

El Gobierno ha pres una decisió sobre el 'Kit Digital' després d'escoltar els autònoms i petits empresaris

Els petits empresaris comptaran amb un extra en una ajuda del Gobierno per digitalitzar-les. La quantia extra, en aquest cas, és de 1.000 euros i és la novetat que s'introdueix dins del “Kit Digital”.

Aquest sistema el va posar en marxa el Gobierno, utilitzant fons europeus, amb l'objectiu d'accelerar la transformació digital de les empreses a Espanya. Ara, l'Executiu ha fet un pas més després d'escoltar la reclamació d'alguns segments.

L'ajut s'amplia fins a 1.000 euros si es compleixen certes condicions

Des del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, amb José Luis Escrivá al capdavant, ara han fet un nou pas. Han ampliat aquest Kit Digital per a microempreses, de fins a tres treballadors, en un total de 1.000 euros. Fins ara en demanar l'ajuda només es podien donar fins a 2.000 euros, ara se'n donaran fins a 3.000.

D'altra banda, des del Gobierno també hi flexibilitzen l'ús de l'ajuda. Fins ara, n'havia descartat l'ús per adquirir dispositius electrònics. Tot i això, l'Executiu ha rectificat a causa de la reclamació dels empresaris.

L'increment del Kit Digital té caràcter retroactiu

Un altre dels detalls que criden l'atenció pel que fa a aquesta ajuda és que compta amb caràcter retroactiu. D'aquesta manera, també podran sol·licitar l'increment els qui siguin beneficiaris del segment III (autònoms i micropimes) encara que ja ho hagin demanat abans.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
Los autónomos y micrpymes podrán usar esta ayuda para comprar odenadores para sus negocios | Pexels

També ho podran fer fins i tot encara que ja n'hagin consumit el bo digital. L'objectiu és garantir els principis d'igualtat de tracte, no discriminatori i transparència, com indiquen en un comunicat des de Red.es, entitat coordinadora del programa.

La raó d'aquest augment per part del Gobierno

El Gobierno ha pres la decisió d'ampliar aquest tipus d'ajudes. Així com d'estendre els recursos de què disposa pel fet que no s'ha arribat a consumir ni la meitat del pressupost que s'havia destinat per al “Kit Digital” en aquest segment.

La dotació econòmica és de més de 3.000 milions d'euros. Fins ara, s'han concedit un total de prop de 300.000 subvencions, que equivalen a uns 1.400 milions d'euros.