Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una rentadora de fons amb diverses tovalloles doblegades al damunt i pots de producte, amb més tovalloles en un cistell al costat, a més una altra imatge d'una mà amb un pot fent líquid en una rentadora, al tambor, i una altra imatge d'una dona amb gest d'aprovació

L'enginyós truc de l'aigua oxigenada que utilitzaràs a l'estiu: tovalloles com noves

Aquest truc aconsegueix que et desfacis de les taques més complicades, així com de l'olor d'humitat a les tovalloles

Com passa amb altres tèxtils de la llar, com els llençols, les tovalloles es converteixen en un dels elements imprescindibles. En aquest punt, cal destacar la importància de mantenir-les sempre netes i en perfecte estat.

La raó principal és que també és un dels tèxtils que pateix més desgast. En rentar-les, pot ser comú trobar-nos amb alguna taca complicada que no s'ha eliminat i fins i tot amb olor a humitat. Aquest truc us ajudarà a oblidar-vos d'aquests problemes.

Amb aquest truc deixaràs les teves tovalloles com a noves i lliures de bacteris

Per fer-ho només necessites 250 ml d'aigua oxigenada, 60 ml de suc de llimona i 3 litres d'aigua. Amb aquests senzills productes, netejaràs en profunditat la teva rentadora i serà més fàcil desfer-te de qualsevol taca o de la possible olor a humitat a les teves tovalloles.

Fes una barreja amb els ingredients

El primer pas consisteix a afegir tots els ingredients a un recipient, remenant per barrejar bé. Després, buida la rentadora i neteja amb un drap humit. Així, et desfaràs de qualsevol resta de brutícia del teu interior.

Una mà amb un pot d'aigua oxigenada posant líquid a la goma d'una rentadora
L'aigua oxigenada és un bon aliat per a la neteja | Youtube: reparatumismo

Neteja l'interior de la rentadora

A continuació, submergeix un drap de microfibra a la barreja i aplica a les parets del tambor per netejar la rentadora per dins. Deixa reposar durant 5 minuts i retira el que sobri amb una esponja.

D'aquesta manera retirem qualsevol possible olor d'humitat que hagi pogut quedar impregnada en rentar tovalloles. També eliminem possibles bacteris o fongs que podien tenir les tovalloles.

Acaba assecant el tambor

Per acabar, passa un drap humit i assegura't que no quedin restes. Després passa un altre drap sec perquè no quedi humitat dins del tambor. Les teves tovalloles quedaran, en els següents rentats, lliures de taques i sempre tindran bona olor.

La importància de rentar bé les tovalloles: un problema relacionat amb la salut

Una neteja deficient de les tovalloles no està relacionada només amb l'estètica. Dur-la a terme a consciència és important amb l'objectiu que no apareguin problemes greus, com la floridura o els bacteris.

Una dona assenyalant amb els dits roba blanca al mig del rentat
Neteja el tambor amb aigua oxigenada per a un resultat perfecte | Billion Photos, Bowonpat

Les tovalloles tenen tendència a romandre humides. Per això, si no les rentes de manera especial i mantens la rentadora impecable, podrien acabar convertint-se en una font potencial de fongs, provocant problemes greus de salut. Per evitar-ho, aquest truc es convertirà en un aliat infal·lible.