Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un pàrquing cobert amb cotxes aparcats i una altra imatge d´un home en primer pla amb gest d´ensurt

Fan un avís als conductors de tot Espanya per quan els toqui aparcar

Estacionar el vehicle pot generar problemes si no es respecten els límits, així que has d'anar amb compte

Tenir el carnet de conduir és un dels grans somnis de gairebé tothom. Un cop compleixes els 18 anys, les ganes d'apuntar-se a l'autoescola i aprovar l'examen no cessen mai. Obtenir el permís et permet moure't pel teu compte i circular per les carreteres, però també té aspectes més negatius, com ara aparcar.

Estacionar el vehicle es pot convertir en una tasca realment complicada. Sobretot si és al carrer, on els llocs escassegen i és com trobar una agulla en un paller. No obstant això, és possible que disposis d'un pàrquing privat a la teva comunitat, i hi ha una sèrie de normes que hauries de conèixer.

Com cal aparcar en una plaça de pàrquing comunitari?

Encara que potser no ho saps o et sembli un tema sense importància, les places de garatge tenen unes obligacions que cal respectar. La Llei de propietat horitzontal regeix una sèrie de normes pel que fa a les instal·lacions generals de la comunitat i altres elements comuns.

Pots aparcar el teu vehicle amb certa llibertat, però és important deixar el vehicle dins de les línies que marquen el teu lloc, sense depassar-les. Cal respectar els límits i no envair un espai que pertanyi a un altre veí. És crucial mantenir l'ordre i impedir qualsevol mena de pràctica que pugui molestar alguna persona de la comunitat.

Dit això, hi ha excepcions i les portes obertes i els retrovisors poden sobresortir lleugerament. Si no hi ha gaire espai, entrar i sortir del vehicle pot ser incòmode i dificultós, i això permet una mica més de marge.

Imatge de fons de diversos cotxes aparcats a places de pàrquing, al costat d'una altra imatge d'un vehicle creuat i més aparcat en un lloc delimitat per línies blanques
Aparcar dins dels límits, de forma correcta, et pot evitar problemes | Welcomia, Getty Images Pro

Un vehicle mal aparcat pot generar conflictes entre els veïns. És crucial arribar a un acord entre tots i posar una sèrie de pautes en comú. Si el problema s'agreuja, un tribunal podria aplicar sancions.

Amb tot això, cal remarcar que les places d'aparcament serveixen per estacionar vehicles. Moltes persones les utilitzen per guardar eines o estris diversos de l'automòbil. El més recomanable és emmagatzemar tots els objectes en un lloc més adequat i que no pugui derivar en problemes veïnals.

El respecte dels límits marcats per les places de pàrquing és fonamental. Hi ha una sèrie de responsabilitats que tothom ha de seguir per mantenir la convivència a la comunitat i evitar problemes.