Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d´un policia nacional i l´app Whatsapp

La policia alerta de l'estafa de les multes: està preocupant els conductors

En aquesta ocasió, els ciberdelinqüents suplanten la identitat de la Direcció General de Trànsit per diversos mitjans

Les estafes són cada cop més freqüents. Els delinqüents aprofiten qualsevol oportunitat per enganyar les seves víctimes i aconseguir els seus objectius. En aquest cas, entitats com la Direcció General de Trànsit (DGT), les tenen al punt de mira.

Són moltes les persones que duen a terme tota mena d'activitats a Internet sense tenir en compte que la seva privadesa pot estar compromesa. Els delinqüents aprofiten qualsevol bretxa a la seguretat per obtenir dades personals i diners de forma il·lícita.

La DGT avisa: nova estafa que té com a víctimes els conductors

En aquest cas, la DGT s'ha encarregat de difondre un avís a través de diferents mitjans. Tot per evitar que els conductors acabin sent estafats per una nova estafa on suplanten l'entitat de l'organisme.

Per enganyar les víctimes, els delinqüents envien correus electrònics falsos on notifiquen a la persona que ha de pagar una multa. A més de l'email, els estafadors també fan ús dels SMS per assolir el seu objectiu.

Una dona subjectant un telèfon mòbil i el logotip de la DGT
Els delinqüents suplanten la DGT per robar les dades personals i bancàries de les seves víctimes | DGT, Leung Cho Pan

Els delinqüents fan servir mitjans molt professionals

Els més inexperts o aquells que esperen rebre una multa, poden considerar aquest tipus de missatges com a legítims. Per la seva banda, cal destacar que els ciberdelinqüents suplanten la DGT de manera molt real, utilitzant fins i tot el logotip.

Tots aquests factors fan que qui rep l'email o l'SMS no sospiti en cap moment que, en realitat, aquesta notificació és falsa i que és víctima d'una estafa. No és la DGT.

Això és el que has de fer per evitar l'estafa

El problema és que, en molts d'aquests missatges falsos, els delinqüents envien un enllaç on hi ha un formulari que la víctima ha de completar amb les dades.

Com a explicació, indiquen que mitjançant aquest formulari verifiquen la identitat de la persona, així com el sistema de pagament que utilitza de forma habitual. És la manera com fan el robatori de la informació.

La DGT, per tant, llança una alerta i avisa els ciutadans que aquestes notificacions via email o SMS són falses. És a dir, no cal respondre-les i, en cap cas, oferir informació personal o bancària a través del formulari esmentat.