Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una persona ensenya les claus d'un cotxe, mentre que una noia somriu amb els polzes enlaire i al cercle, un carnet de conduir

Els ajuts que pots demanar a cada comunitat per treure't el carnet de conduir

Les subvencions per obtenir el carnet de conduir estan pensades sobretot per als joves i les dones

Diverses comunitats posen a disposició dels seus ciutadans diferents ajuts per treure's el carnet de conduir. Aquest tipus d'iniciatives contribueixen sobretot a integrar els joves al món laboral. I és que disposar d'aquest permís pot obrir moltes portes a l'hora de buscar feina.

També suposa una manera de guanyar en independència, ja que no has de dependre dels altres per moure't. En qualsevol cas, l'obtenció d'aquesta llicència tampoc no està a l'abast de qualsevol, sobretot pel seu cost. S'estima que de mitjana es desemborsen entre 665 i 1.482 euros, segons l'OCU, però tot dependrà de la destresa de cada persona.

Per això, diversos governs regionals compten amb línies de subvencions o préstecs per treure's el carnet de conduir. L'única condició, en alguns casos, serà acreditar la residència a Espanya i tenir una certa edat.

A quins llocs hi ha ajudes per aconseguir el carnet de conduir

El carnet de conduir s'haurà de pagar de la nostra butxaca la majoria de vegades. Sobretot perquè hi ha poques comunitats que tinguin actius aquests ajuts. La Vanguardia fa un repàs per les principals.

Cantàbria

El govern càntabre posa a disposició dels joves de 18 a 30 anys ajuts de 200 euros, al marge del tipus de carnet. Sense cap dubte, suposa un estímul per treure's el permís.

Galícia

A Galícia també hi ha una línia d'ajuts per obtenir el carnet de conduir. Es mantenen les condicions que havien implantat amb anterioritat. Això suposa que donen 400 euros per al carnet de cotxe entre la població entre 18 i 30 anys.

A més, se'n podran beneficiar aquells que vulguin obtenir el permís de camió i autobús, amb 650 i 1.300 euros, respectivament. És acumulatiu, per això una mateixa persona té la possibilitat d'aprofitar les diferents subvencions.

Valladolid

A Valladolid, l'accés a la subvenció s'adreça a les dones de 18 a 63 anys que visquin a municipis amb menys de 20.000 habitants. La quantia màxima per al permís de tipus B (turisme) és de 400 euros. Arriba als 1.500 euros per als d'autobús i camions.

La Rioja

La Rioja facilitava fins fa poc préstecs sense interessos per abonar les classes i les taxes de Trànsit. S'adreçaven a persones d'entre 18 i 30 anys que visquessin a la comunitat des de fa almenys 5 anys. També se li exigia comptar amb el Carnet Jove.

La quantia del préstec variava segons el tipus de carnet. Ascendia a 2.000 euros com a màxim per als que optessin al de tipus B, que és el d'automòbils. Per a permisos professionals arribaven fins a 3.000 euros, i el temps màxim d'amortització arriba als 3 anys. No es descarta que recuperin aquests ajuts.