Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d'un agent de la Guàrdia Civil i diverses monedes

Si tens alguna d'aquestes monedes, posa't alerta: la Guàrdia Civil avisa d'una estafa

La Guàrdia Civil ens adverteix que, si tens aquestes monedes, has de saber que el seu valor real és ínfim

Les estafes a la nostra societat són cada vegada més freqüents, per desgràcia per a tots. I per intentar conscienciar la població dels perills dels malfactors, la Guàrdia Civil sempre està molt atenta per informar-nos-en. 

La veritat és que treballen a totes hores per minimitzar els riscos i avisar la població que no es fiïn de certes pràctiques. O en aquest cas, perquè estiguin alerta si al moneder tenen una sèrie de monedes que valen molt menys del que realment sembla. 

Amb tot, la Benemèrita ha alertat tots els teus seguidors d'una nova estafa amb unes monedes que semblen d'euro, però no ho són en cap cas. Parlem d'un missatge molt gràfic on il·lustren la seva alerta amb quatre imatges de monedes de diferents països amb què hem de tenir molta cura. 

Si tens al teu poder aquestes monedes, estigues alerta: valen menys del que penses 

Parlem de certes monedes de la República Dominicana, Jamaica, Argentina i Veneçuela, que podrien passar per monedes d'euro, però res més lluny de la realitat. 

“Ull! Mira aquests exemples de monedes que semblen euros, però són monedes estrangeres el valor de les quals és molt menor”, diu el missatge de la Guàrdia Civil al seu compte oficial de X (Twitter). A més, finalitzen el missatge en qüestió amb un hashtag amb el lema "Que no t'estafin". 

Missatge de X de la Guàrdia Civil sobre diverses monedes
El missatge de X que no has de passar per alt | X: @guardiacivil

Ens referim a les monedes de 20 dòlars jamaicans, cinc pesos dominicans, un bolívar veneçolà i un pes argentí. Aquestes monedes valen exactament 0,12 euros en el cas de la moneda jamaicana, 0,07 euros la dominicana, 0,02 la veneçolana i 0,001 el pes argentí. 

Per tant, revisa bé el teu moneder, perquè si tens a casa alguna d'aquestes monedes, has de saber que en un moment donat t'han donat gat per llebre. 

Però, com sempre, apareix la Guàrdia Civil per advertir-nos i perquè en prenguis nota. Més de 25.000 usuaris de X ja han visualitzat el missatge esmentat de la Benemèrita, que com sempre vetlla per tots els ciutadans.