Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president de la Generalitat, Pere Aragonès

Alarma a la Generalitat: Amenaça per carta a Pere Aragonès i li troben armes a casa

Els Mossos han arrestat el presumpte autor dels fets a Manresa

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Manresa, a la comarca del Bages, un home per ser el presumpte autor d'unes cartes amenaçadores que es van enviar al president de la Generalitat. Durant la investigació s'han intervingut 11 armes de foc que l'arrestat tenia al seu domicili.

Les missives van ser interceptades al Palau de la Generalitat i no van arribar a les mans del president, Pere Aragonès. Així i tot, coneixia l'existència dels escrits amenaçadors.

Tres cartes amenaçadores entre juny i juliol

Els investigadors van tenir constància el 22 de juny de dos sobres que van arribar al Palau de la Generalitat. Aquest ja havien generat sospites, ja que el contingut dels escrits que hi havia era amenaçador. A més anaven dirigides al president de la Generalitat.

Segons els Mossos, la carta que estava escrita per ordinador feia referència a «l'ús d'armes de foc» contra Aragonès i altres càrrecs del Govern. El motiu de les amenaces seria un «antagonisme ideològic» a l'independentisme.

Quan ja hi havia una investigació en curs, el 23 de juliol, va aparèixer una tercera missiva a la Generalitat amb un tema i to similar. No obstant això, aquesta es dirigia exclusivament a Aragonès.

A més, segons el diari 'La Vanguardia' les epístoles anaven signades per «España, Acción antiindependentista». El rotatiu també ha avançat que els líders de les principals formacions independentistes també eren l'objectiu del detingut.

Els sobres també duien un mata-segells de Manresa. Els agents de la policia catalana van poder determinar la identitat del presumpte autor dels fets i la seva localització.

L'arrestat tenia 11 armes a casa seva

L'home detingut de 81 anys i nacionalitat espanyola tenia llicència d'armes. Per tant durant l'escorcoll al seu domicili s'han trobat 11 armes de foc amb bon estat i amb la seva munició corresponent. Segons els Mossos, 4 d'elles eren curtes i 7 llargues, totes estaven registrades i amb la llicència en vigor.

El detingut està acusat d'un delicte d'amenaces amb l'agreujant per haver estat per motius d'antagonisme ideològic. La detenció de l'investigat s'ha deixat sense efecte després de les pertinents diligències policials. Tot i això la investigació segueix vigent.