La consellera Vergés defensa la seva gestió dels rebrots i insta la ciutadania a complir les quarantenes

També ha explicat que s'han incorporat gestors Covid-19 al costat de l'atenció primària per facilitar la detecció i seguiment dels asimptomàtics

La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa
Vergés defensa la gestió que el Govern ha fet dels rebrots. | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha defensat aquest dimecres la gestió del departament en relació amb els nous brots de coronavirus, i ha remarcat la importància de complir les quarantenes i els confinaments quan així ho indiqui el Govern. Ha contestat d'aquesta manera en la sessió de control del ple de Parlament d'aquest dimecres, en resposta a la interpel·lació del diputat de la CUP, Vidal Aragonés, que ha criticat que les recomanacions del Govern generen «confusió».

Vergés ha confessat estar «molt tranquil·la«, tot i que la situació és «complexa», però ha assegurat que entre les prioritats del departament està la detecció precoç dels casos i procedir a aplicar els plans corresponents i a reduir la vida social. Ha alertat que el rastreig «és un procés llarg», però ha assegurat que estan actuant quan es detecta un cas sospitós, —abans que sigui positiu—, i ha defensat la unitat de resposta transversal que assegura s'està donant des del departament i el sistema sanitari.

Prevenció i nous brots

D'altra banda, la diputada dels comuns Marta Ribas ha qüestionat la prevenció i abordatge dels nous brots de coronavirus i ha criticat que «hagi fallat el sistema de rastrejadors i que hagi faltat lideratge polític i tecnocientífic».

Vergés ha replicat que té la mirada posada en la cerca activa de casos de persones que són asimptomàtiques i ha explicat que s'han incorporat gestors Covid-19 al costat de l'atenció primària per a facilitar la seva detecció i conducta al seguiment corresponent.

«Haurem de conviure amb el virus molt temps»

D'altra banda, el diputat de Ciutadans Jorge Soler ha retret a Vergés que la seva responsabilitat implicava garantir el benestar dels professionals a més de gestionar la traçabilitat dels casos, i ha qüestionat la seva capacitat per a liderar el departament de cara a la segona onada de coronavirus a la tardor. «Vostè hauria de dimitir», ha reblat Soler.

En la seva resposta, Vergés ha remarcat que el benestar dels professionals sanitaris com a prioritat, i ha demanat col·laboració amb totes les administracions per a gestionar la crisi. «Haurem de conviure amb el virus molt temps i, per tant, ens preparem per a fer-ho», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari