El 72% dels positius de coronavirus de Catalunya, a Barcelona

Vall d'Hebron obre una Unitat de Semicrítics que es pot transformar ràpid en UCI en cas necessari

Sanitaris a les portes d'un hospital, amb mascaretes i equips protectors, mentre els pacients fan cua fora de l'edifici
Tres quartes parts dels positius per coronavirus a Catalunya són a Barcelona.  | TVE

La situació pels contagis del coronavirus a Barcelona preocupa de valent: dels 721 que s'han notificat aquest dimecres, 22 de juliol, el 72,5% s'han detectat a la capital del país i el seu voltant, agrupat en les regions metropolitanes nord i sud. Després de diversos dies en descens, al qual hi ha contribuït de forma clara el factor 'cap de setmana', que provoca retards en les notificacions, aquest dimecres els contagis han tornat a augmentar un 22%.

Els nous contagis, per regions sanitàries

Per darrere de Barcelona, amb 235 positius més que aquest dimarts; hi ha els creixements registrats a la regió metropolitana nord (162 casos més) i a la metropolitana sud (126). Juntes, les tres regions acumulen vora tres quartes parts dels contagis per coronavirus a Catalunya. També hi ha creixement de contagis a la Catalunya Central  (+86) i al Camp de Tarragona (+28).

On els nous contagis són inferiors als registrats aquest dimarts és a Lleida (+40), Girona (+25), Terres de l'Ebre (+10) i l'Alt Pirineu i Aran (+1).

Vall d'Hebron obre una Unitat de Semicrítics que es pot transformar ràpid en UCI en cas necessari

Mentrestant, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha obert una Unitat de Semicrítics per millorar l'assistència especialitzada a aquest tipus de pacients, que es troben en un pas intermedi entre la Unitat de Cures Intensives (UCI) i l'ingrés a planta. La nova unitat, amb capacitat per a 24 pacients, se situa a l'antiga UCI i va ser un dels espais que es va recuperar per atendre pacients crítics durant l'impacte més dur de la covid-19.

Amb la tecnologia necessària, l'espai es podria transformar molt ràpid en una UCI en cas que fos necessari en el context actual de la pandèmia del coronavirus. «És el primer coixí que tindríem i no afectaria la resta de l'activitat de l'hospital», explica el cap del Servei de Medicina Intensiva, el doctor Ricard Ferrer.

De moment, però, i tot i que els contagis per coronavirus s'han multiplicat els darrers dies a Barcelona i la primera corona metropolitana, el nombre d'ingressos ha augmentat poc. «L'arribada de pacients ens fa estar molt alerta, però en aquesta freqüència i aquest perfil més jove, els podem anar assumint», assenyala el doctor Ferrer. Actualment l'hospital té 24 pacients amb covid-19 a planta i 7 a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari