YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Reyes Maroto assegura que els brots estan «sota control» i espera no tancar la frontera amb França

Les autoritats franceses segueixen la situació «amb atenció»

Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme
La ministra Reyes Maroto es mostra optimista amb les últimes dades de Salut | ACN

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest mateix dimecres que espera que no hi hagi la necessitat de tancar fronteres amb França perquè els nous casos de coronavirus «estan sota control». Maroto ha volgut respondre així al primer ministre francès, Jean Castex, que assegurava la setmana passada que es valorava l'opció de tancar les fronteres davant l'augment del nombre de contagis a Catalunya. 

«Cal garantir la mobilitat a Europa»

«Amb les dades actualitzades que tenim a hores d'ara, tant de l'Aragó com de Catalunya, som una mica més optimistes. Catalunya ja ha reduït el nombre de contagis en els últims tres dies», recalcava la ministra. A més a més, ha volgut destacar la importància de mantenir les fronteres obertes per tal que la mobilitat a Europa quedi garantida. 

L'alcaldessa de Figueres (Alt Empordà), Agnès Lladó, també ha volgut respondre al ministre francès i considera que tancar les fronteres ara seria una decisió «irresponsable» i «desencertada». De fet, l'alcaldessa ha recordat que va ser França qui va pressionar per avançar la reobertura del pas fronterer. 

El turisme és un dels principals motors de l'economia espanyola, especialment durant la temporada d'estiu. A causa de l'evolució de la pandèmia, Espanya ha estat dels últims països a obrir de nou els vols internacionals. Aquest fet provocarà que els 20 milions de visitants que es reben cada any al país es vegin molt més reduïts. Els empresaris del sector ja han dit que donen per perduda la temporada d'estiu, i que perilla el futur de molts establiments. A Barcelona, la mitjana d'ocupació dels hotels és només del 20%

Reyes Maroto assegura que s'han mobilitzat més de 20.000 milions d'euros per ajudar al sector turístic, però ha volgut fer una crida a la unió amb el govern per generar confiança entre les empreses i els treballadors del sector. 


Comentaris

envia el comentari