Fecasarm creu que la decisió del Govern amb els locals d'oci nocturn és «contraproduent»

L'associació considera que s'està criminalitzant a un sector «que està fent les coses bé»

Imatge de gent ballant en una festa d'una discoteca
Fecasarm creu que la decisió del Govern amb els locals d'oci nocturn és «contraproduent» | Unsplash | Sarthak Navjivan

La Federació Catalana d'Associacions i Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) creu que la mesura del Govern que contempla el tancament de tots els locals d'oci nocturn a Catalunya seria «contraproduent» per evitar rebrots

«La gent passarà a concentrar-se en zones no controlades, i això vol dir més contagis», ha apuntat el seu secretari general, Joaquim Boadas, en declaracions a l'ACN. Per altra banda, l'associació ha demanat al Govern que tanqui locals només quan sigui «estrictament necessari» i apliqui una sèrie de protocols de desescalada «gradual i per territoris». 

Boadas ha recordat que «moltes famílies» viuen d'aquesta activitat i ha lamentat que s'està criminalitzant a un sector «que està fent les coses bé».

Poca comunicació entre el sector i el govern

En aquest sentit, el secretari general de Fecasarm ha demanat al Govern que recuperi el pla sectorial que havia negociat amb el sector i que només queda pendent de l'aprovació del Procicat. «Allà s'establien una sèrie de paràmetres molt clars, com l'obligació de portar mascareta o quin ús es podia fer de la pista de ball», comenta Boadas

Pel directiu, l'aforament dels locals s'hauria de mantenir al 50% i incrementar-se «gradualment» a mesura que la situació de contagis torni a estabilitzar-se.

  

De fet, Boadas ha lamentat la poca comunicació que hi ha entre el sector i la Generalitat per consensuar mesures als locals. «El Govern no compta per res amb nosaltres; és la quarta vegada que ens assabentem d'una novetat per la premsa», ha dit. 

«Estem molt decebuts perquè veiem que la taula de treball no ha servit per res», ha afegit.

La meitat de locals hauran de tancar definitivament

Alhora, el secretari general de Fecasarm ha recordat que el sector necessita al voltant de 3.000 MEUR en ajudes si l'administració l'obliga a clausurar. 

  

Tal com va assenyalar la setmana passada, les noves mesures de confinamentsuposen un cop «letal» pels locals d'oci nocturn, la meitat dels quals es veuran obligats a tancar definitivament abans que acabi l'any.


Comentaris

envia el comentari